Search This Blog

Thursday, March 17, 2011

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΖΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΗ!


17/03/2011

Φίλοι μας,
χάρη στην πολύτιμη στήριξή σας (με δωρεές σκυλόσπιτων, τροφών, φαρμάκων και εθελοντικής εργασίας) τα σκυλάκια μας κατάφεραν και πέρασαν τον δύσκολο χειμώνα στην "άστεγη-στέγη".
Δυστυχώς μια πληθώρα έκτακτων και βαρέων περιστατικών που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε, με μεγάλα έξοδα για γιατρούς, περίθαλψη σε κτηνιατρεία και επεμβάσεις που μας έβγαλαν κατά πολύ εκτός προυπολογισμού, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε ότι τα οικονομικά μας δεν επαρκούν για προμήθεια αρκετών τροφών.
Τα αποθέματα μας λιγόστεψαν επικίνδυνα και ύστερα από την πολύτιμη δωρεά φίλων έχουμε εξασφαλίσει τροφή για μόλις δέκα ημέρες.
Παρακαλούμε λοιπόν για τη βοήθεια σας.
Ένα σακί τροφή είναι αρκετό για να ταΐσουμε 40 σκυλάκια για μια μέρα.
Εάν επιθυμείτε να συνεισφέρετε χρηματικά ο λογαριασμός του συλλόγου είναι
EUROBANK, ΙΒΑΝ GR 51 0260 0560 0000 1010 1240 559

Τηλέφωνα επικοινωνίας και email
6941594475, 6942830897, 6945951238
r_christodoulatou@yahoo.gr

garyphaliagali@hotmail.com

appletoad@hotmail.com

www.zse.gr

Tuesday, March 15, 2011

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΠΙΤΙΚΟ


Τη πεμπτη 24/2/2011 βρηκαμε στη πλατεια Νεας πεντελης το σκυλακι της φωτο μουσκεμα απο τη βροχη, πολυ τρομαγμενο και φοβερα αδυνατο.

Τον εχουμε σπιτι απο τοτε (μαζι με τα 2 σκυλια μας και τη μια γατα μας). Τον πηγαμε κτηνιατρο, δεν εχει τσιπακι (παρολο που εχει κομμενη ουρα) και υπολογιζετε να ειναι περιπου 1-2 ετων. Φαινεται να ειναι μιξ σεττερ με κοκερακι (το κεφαλι του κ τ' αφτια του παραπεμπουν σε κοκερ). Καναμε εξετασεις αιματος και περιμενουμε αποτελεσματα. Ειναι πολυ καλος και ευγενικος και φιλικος με σκυλια και γατες.

Ο Χοσε (ετσι τον βαφτισαμε) ψαχνει για σπιτι που θα τον αγαπανε πολυ γιατι ειναι πραγματικα αξιολατρευτος.

Επικοινωνία> 6942059858.

ΝΙΟΒΗ...ΓΑΤΑΚΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ


Η Νιόβη είναι μια πανέμορφη και γλυκιά γατούλα 3 χρονών η οποία έπεσε απο μια ψευδοροφή και χτύπησε το κεφαλάκι της. Το αποτέλεσμα ήταν να πάθει μια εγκεφαλική βλάβη η οποία της προκάλεσε αστάθεια στο περπάτημα της. Η Νιόβη είναι πολύ στοργική, χαδιάρα και γουργουριστή και αναζητά ένα σπίτι που θα της προσφέρει την αγάπη και την περιποίηση που έχει τόσο ανάγκη. Η Νιόβη είναι στειρωμένη, εμβολιασμένη και αποπαρασιτωμένη. Για πληροφορίες σχετικά με τη Νιόβη μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6944-347144 ή στο gspentzou@gmail.com

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Θ ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ

Φόλες στο Κέντρο των ΑθηνώνΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Φόλες στο κέντρο των Αθηνών

Σύμφωνα με το adespoto.gr (10.02.2011) με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι φιλόζωοι αλλά και διάφοροι περαστικοί στο Ζάππειο. Δεκάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες αλλά και πολλά περιστέρια βρέθηκαν θανατωμένα από δηλητηρίαση. Από το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου 2011 υπεύθυνοι του Δήμου μαζεύουν από παρτέρια, πεζοδρόμια και γωνίες κουφάρια άτυχων ζώων, τα οποία πέθαναν με πολύ πόνο, αιμορραγώντας. Σύμφωνα με δηλώσεις φιλόζωων στις ειδήσεις του Star (10.02.2011) τα συγκεκριμένα σκυλιά, τα οποία θανατώθηκαν, ήταν όλα του Δήμου Αθηναίων, σιτισμένα, εμβολιασμένα και όπως ορίζει ο Ν. 3170/2003 επανατοποθετημένα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Α) Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, προτίθεται ο Δήμος Αθηναίων να συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές για να εντοπιστούν οι δράστες;

Β) Τι μέτρα θα πάρει ο Δήμος Αθηναίων προς αποφυγήν τέτοιων περιστατικών και υπέρ της γενικότερης φροντίδας των αδεσπότων;

Γ) Για ποιο λόγο δεν υπάρχει φύλαξη από την Δημοτική Αστυνομία ή την ΕΛ.ΑΣ στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου ειδικά κατά τις βραδινές ώρες και τι προτίθεσθε να πράξετε επί του θέματος;

Δ) Προτίθεσθε να αυστηροποιήσετε τον Ν. 3170/2003 με σκοπό την ευημερία των αδέσποτων και μη ζώων;

Αθήνα 11.02.2011
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

http://www.thanos-plevris.gr/files/2011.02.11%20ΦΟΛΕΣ%20ΣΤΟ%20ΚΕΝΤΡΟ%20ΤΩΝ%20ΑΘΗΝΩΝ%20ΑΠΑΝΤΗΣΗ(ΑΓΡ.ΑΝΑΠΤ.).pdf

http://www.thanos-plevris.gr/files/2011.02.11%20ΦΟΛΕΣ%20ΣΤΟ%20ΚΕΝΤΡΟ%20ΤΩΝ%20ΑΘΗΝΩΝ%20ΑΠΑΝΤΗΣΗ(ΠΡΟ.ΠΟ.).pdf

ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ

Απάντηση της Μ. Αποστολάκη για τις φόλες στο Ζάππειο
Στις 10 Φεβρουαρίου 2011 το adespoto.gr δημοσίευσε την ντροπιαστική είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου: Γέμισε φόλες η Αθήνα: πτώματα σκυλιών, γατιών και περιστεριών στο Ζάππειο!

Ακολούθησε διαμαρτυρία και πορεία από φιλόζωους ενώ οι βουλευτές Πλεύρης και Γεωργιάδης πήγαν το θέμα στη Βουλή, βασιζόμενοι στο άρθρο του adespoto.gr, με ερώτησή τους.

Την 1η Μαρτίου 2011 ήρθε η απάντηση της υφυπουργού Μιλένας Αποστολάκη που καταδικάζει τα γεγονότα ενώ επιβεβαιώνει την τροποποίηση του νόμου 3170/2003, ένα αίτημα των φιλόζωων εδώ και πολύ καιρό, με σκοπό την αυστηρότερη τιμωρία όσων κακοποιούν ζώα.Διαβάστε την απάντηση.

''Απαντώντας στην ερώτηση 11036/11-2-2011 που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Πλεύρης & Γεωργιάδης, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Η κακομεταχείριση, ο βασανισμός, η δηλητηρίαση, ο φόνος και κάθε άλλη βάναυση συμπεριφορά εναντίον των ζώων συντροφιάς προσβάλλουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.

Οι παραπάνω ενέργειες συνιστούν παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν. 1197/1981 και των άρθρων 3 και 11 του Ν. 2017/92. Εφ όσον εντοπιστεί ο υπαίτιος και επαληθευτεί φόνος ή και κακομεταχείριση των ζώων κινείτια η διαδικασία επιβολής των ποινικών κυρώσεων του άρ.8 του Ν 1197/81 ''Περί προστασίας των ζώων'' και του αρ.23 του Ν 2071/21 ''Κύρωση της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για την προστασία των ζώων συντροφιάς''. Οι εν λόγω κυρώσεις περιλαμβάνουν ποινές φυλάκισηςη έως 6 μήνες και πρόστιμα έως 300 ευρώ.

Πέραν των ανωτέρω, ο μεταγενέστερος νόμος 3170/2003 στα άρθρα 12 και 13 προβλέπει ποινές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων κακομεταχείρισης ζώων. Στους παραβάτες επιβάλλονται κατά περίπτωση πρόστιμα από 300 μέχρι 10.000 ευρώ και ποινές φυλάκισης από 3 έως 12 μήνες.

Η ενδεχόμενη αυστηροποίηση των κυρώσεων που προβλέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι ένα ζήτημα και ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το εξετάζει ενδελεχώς, στο πλαίσιο του διαλόγου με αρμόδιους φορείς και τα φιλοζωϊκά σωματεία.

Οι σχετικές αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες (τροποποίηση του ν. 3170/2003) θα ληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι η επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ποινικά μέτρα. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από όλους τους φορείς (Υπουργείο, Δήμοι, Φιλοζωικα σωματεία και πολίτες) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, την υπόδειξη και καταγγελία των δραστών. Η προσπάθεια του Υπουργείου προς την κατεύθυνση αυτή είναι συνεχής και αδιάλειπτη.''

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ,
ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Ωστόσο με απογοήτευση βλέπουμε ότι δεν λαμβάνονται μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών και περιμένουν ως δια μαγείας μάλλον να βρεθούν ώστε να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο ενώ η κ. Αποστολάκη έχει αρνηθεί απαγόρευση πώλησης φυτοφαρμάκων όπως έχουμε γράψει στο adespoto.gr, που πολλές φορές χρησιμοποιούνται δια την δηλητηρίαση ζώων.

Η ''σχεδιαζόμενη'' δε τροποποίηση του ν 3170 είναι αποτέλεσμα πιέσεων τηςΠανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων και πολιτών που φωνάζουν εδώ και χρόνια ενώ από το 2010 έχουν καταθέσει πλήρεις προτάσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και την τιμωρία όσων τα κακοποιούν.

Και μόνο όμως το γεγονός ότι έχουμε φτάσει να συζητάμε το θέμα των αδέσποτων ζώων με αρμόδιους δίνει ελπίδα για το μέλλον. Μακρινό ή κοντινό, θα δείξει...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προώθησης αδέσποτων
ζώων προς υιοθεσία StraysHelp
www.strayshelp.gr

Mail to: strayshelp@gmail.com & info@strayshelp.gr

*Facebook:
http://www.facebook.com/strayshelp.greece

*Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε mails από το Strayshelp.gr παρακαλούμε στείλτε e-mail με θέμα Unsubscribe.

*Παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώνετε σε περίπτωση που υιοθετείται το ζωάκι σας που προωθήσαμε,ώστε να αποσύρονται οι αγγελίες που δεν ισχύουν.

*Για κάθε σκυλί που προωθείται από το strayshelp, δώρο μάθημα θετικής εκπαίδευσης.

*Αν έχετε video με το ζώο που χαρίζετε σε στιγμές παιχνιδιού και ναζιού, μπορείτε να το ανεβάσετε στην ομάδα του strayshelp στο Adespoto.tv: http://www.adespoto.tv/view_group.php?url=strayshelpadoptions

Φρένο Αποστολάκη στην κακοποίηση των ζώων

zophoros
ΖΩΦΟΡΟΣ πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΑΑΤ

Επισκεφτείτε το zophoros στο: http://zophoros.ning.com/?xg_source=msg_mes_network
=============
Σχέδιο νόμου με το οποίο μπαίνει τάξη στο θέμα των αδέσποτων ζώων και τέλος στην εκμετάλλευση ήμερων και άγριων για κερδοσκοπικούς σκοπούς. Τσίρκο με ζώα δεν θα μπορεί να δείχνει και να πουλά το θέαμά του στη χώρα μας.

Η αρμόδια υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη έκρινε πως η υφιστάμενη νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα ζώα και η προστασία όλων των ζώων από την κακομεταχείριση χρειάζεται περαιτέρω συμπλήρωση.

Και τούτο διότι η περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων γινόταν περιστασιακά και ευκαιριακά, τα καταφύγια ζώων ποτέ δεν οργανώθηκαν συστηματικά και ποτέ δεν ελέγχθηκαν, η σήμανση των σκύλων δεν προχώρησε και ο εθελοντισμός των φιλοζωικών ενώσεων και σωματείων, μια κοινωνική δύναμη ευαισθησίας και ανιδιοτέλειας, δεν αξιοποιήθηκε στον βαθμό που έπρεπε.

Ταυτόχρονα, η κακομεταχείριση των ζώων δεν έπαψε να υφίσταται, ενώ επιτρέπεται και συνεχίζεται, ως κατάλοιπο παρελθόντων χρόνων, η χρησιμοποίηση των ζώων σε τσίρκο ή άλλες δημόσιες ψυχαγωγικές, κερδοσκοπικές εκδηλώσεις.

Oδυνηρή εμπειρία
Οι «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησης, διαβίωσης και κυρίως αναγκαστικής συμμετοχής των ζώων στην «παράσταση» είναι μια οδυνηρή εμπειρία για όλα τα ζώα, άγρια και μη, τα οποία, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του θεάματος, υφίστανται αφάνταστες δοκιμασίες.

«Η ανοχή στη χρησιμοποίηση παντός είδους ζώου από οποιονδήποτε για λόγους ψυχαγωγίας αναμφίβολα δεν προάγει τον πολιτισμό μας» αναφέρεται στη σχετική εισηγητική έκθεση που συνοδεύει τη νομοθετική πρωτοβουλία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

1 Δημιουργείται στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους, που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο οργάνωσης, διαχείρισης και προστασίας των ζώων συντροφιάς.

2 Η ηλεκτρονική σήμανση για όλες ανεξαιρέτως τις γάτες και τους σκύλους, δεσποζόμενα και αδέσποτα, που περισυλλέγονται, καθίσταται υποχρεωτική. Για τα αδέσποτα που περισυλλέγονται καθίσταται επιπλέον υποχρεωτική και η στείρωση.

3 Δημιουργείται ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στους δήμους -σε συνεργασία με φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία- ενώ θεσμοθετείται η ευθύνη των δήμων για κάθε βλάβη ή ζημία που προκαλείται σε τρίτους από τα αδέσποτα ζώα. Για τον σκοπό αυτό η Μ. Αποστολάκη έστειλε επιστολές και στους δημάρχους των δύο μεγαλύτερων πόλεων, τον Γ. Καμίνη και τον Γ. Μπουτάρη.

4 Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα, καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό.5 Η κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο, που είναι εξίσου αυστηρό.

6 Προβλέπεται αυστηροποίηση των διατάξεων και συγκεκριμένα προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις στην περίπτωση της κακοποίησης ζώου ή της συμμετοχής σε τσίρκο ή άλλη συναφή εκδήλωση ή έκθεση με κερδοσκοπικό σκοπό, ενώ τα διοικητικά πρόστιμα για τους παραβάτες γίνονται πιο αυστηρά και σε περίπτωση υποτροπής διπλασιάζονται, προκειμένου να υπάρχει ένα πλήρες, αποτρεπτικό και αποτελεσματικό σύστημα κυρώσεων.

Απαγορεύσεις
Στοπ σε θιάσους με ζώα και στα... αλογάκια για φωτογράφηση

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του νέου νομοσχεδίου: «Δεν επιτρέπεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού».

Επίσης «δεν επιτρέπεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφόσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους».

Απαγορεύεται ρητά «η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε υπαίθρια δημόσια έκθεση ή και φωτογράφησή τους με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους».

Μονομαχίες
Εκτός νόμου τίθενται και «η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων σε οποιοδήποτε είδος μονομαχίας. Επίσης δεν επιτρέπεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος, ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών».

Το νομοσχέδιο θίγει ένα ακόμη «καυτό» θέμα: την πρόληψη και την αντιμετώπιση των νοσημάτων που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα του ίδιου ή άλλου είδους.

Mε απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται οι κτηνιατρικοί υγειονομικοί κανόνες και όροι που αφορούν στην αποτροπή του κινδύνου εισβολής στη χώρα ή διαφυγής επιζωοτικών νοσημάτων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετική με τα θέματα αυτά.ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13816&subid=2&pubid=103091157

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Καλησπέρα!

Επειδή αρκετές φορές δεχόμαστε ερωτήματα του στυλ: "Παρανομεί ένας ιδιοκτήτης που αφήνει το ζώο του νηστικό ή που το έχει μονίμος δεμένο;"

Συγκεντρώσαμε κάποιο υλικό εδώ:
http://www.adespotologio.gr/node/298

και σχετικό άρθρο με κάποια από τα βασικά σημεία εδώ:
http://www.adespotologio.gr/node/299

Η ενημέρωση είναι σημαντική ώστε να μπορούμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά περιστατικά κακοποίησης.
--
ΑΔΕΣΠΟΤΟΛΟΓΙΟ
Εθελοντές για τα αδέσποτα.
www.adespotologio.gr
www.adespotologio.blogspot.com
www.adespotologio.wordpress.com
adespotakia@gmail.com

ΦΟΛΕΣ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ ΦΕΒ 2010.ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΑΣ

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου το σκυλί μου δηλητηριάστηκε από φόλα στη βαρυμπόμπη πάνω από τον ιππικό όμιλο ΙΡΕΝΕ. Στην περιοχή υπάρχει χωματόδρομος που περνάει μέσα από δάσος όπου γίνονται βόλτες με άλογα και σκυλιά.Δεν απευθύνθηκα πουθενά παρά μόνο σε εσάς.Το μήνυμα αυτό, με τη βοήθειά σας, μπορεί να φτάσει προς τους ιδιοκτήτες σκύλων που θελήσουν τα επόμενα σαββατοκύριακα να εκδράμουν προς τη Πάρνηθα και έτσι να προλάβουν έναν άδικο θάνατο.

Ευχαριστώ,
Γιώργος Καραμουσάλης

Saturday, March 12, 2011

ΟΔΥΣΣΕΑΣ.ΧΑΘΗΚΕ / ΕΚΛΑΠΗ


Το σκυλάκι που σας στέλνω στην φωτογραφία εκλάπη από την αυλή του σπιτιού μου το πρωί της Τετάρτης 23/2/2011 από την περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής (οδός Βεροίας 5, διπλα στο 3ο δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης).

Είναι 2 ½ μηνών ,το όνομα του είναι Οδυσσέας και το χρώμα του είναι άσπρο και πορτοκαλί. Παρακαλώ αν το δείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 6945586101

ΤΕΡΕΖΑ...ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ




H Τερεζουλα βρεθηκε κακοποιημενη , με σπασμενο ποδι και κομμενη ουρα , οταν ηταν ακομη μωρο.

Τη περιθαλψαμε και βρεθηκε η οικογενεια που υποστηριξε οτι τη λατρεψε με τη πρωτη ματια. Δυστυχως " η μεγαλη αγαπη τους " κρατησε μονο λιγες εβδομαδες.
Η μικρουλα επεστραφει και τις πρωτες ημερες περασε πολυ δυσκολα προσπαθωντας να συνηθισει ξανα τη ζωη στο καταφυγιο.

Σημερα 11 μηνων, υγιεστατη , με προσφατες εξετασεις , και ψαχνει ξανα τη δικο της σπιτι. Ειναι πολυ γλυκια, τρυφερη , υπακουη και παντελως επιρρεπης στις αγκαλιες και στις λυχουδιες.

Ειναι μεσαιου μεγεθους, γυρω στα 15 κιλα.
Δωστε της μια ευκαιρια και θα σας μαγεψει.
Θα δοθει μονο σε πολυ φιλοζωη οικογενεια , στειρωμενη , με συμβολαιο υιοθεσιας.

Τηλ. επικοινωνιας : Γαρυφαλια 6941594475 ( μετα τις 18.00)
email: garyphaliagali@hotmail.com

ΜΑΞ...ΚΙΝΔΥΕΙ ΜΕ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ



ΒΡΕΘΗΚΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΩ ΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ..ΕΓΙΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ, ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙ ΠΑΛΙ!!!

ΕΙΜΑΙ ΝΕΑΡΟΣ 1ΜΙΣΗ ΕΤΟΥΣ, ΥΓΙΗΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΣ…ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΓΩΝΙΤΣΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΗΣ ΠΑΝΣΙΟΝ, ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ.

Παιδιά σάς παρακαλώ προωθήστε το δημοσιευστε το, ο μάξ είναι από τον νοέμβρη στην πανσιόν γιατί όσοι μάς κάλεσαν τελικά ήθελαν καθαρόαιμο...η ομάδα που τον ανέλαβε οικονομικά στην αρχή πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της πανσιόν ενώ εγώ επίσης είμαι άνεργη...ο μάξ κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ με επανένταξη, πράγμα πολύ δυσάρεστο εφόσον έχει ήδη συνηθίσει την ασφάλεια της πανσιόν...

Ευχαριστώ , δέσποινα , 6976516452

Friday, March 11, 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.




ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 25/2/11 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ-ΣΕΤΕΡ, ΘΥΛΙΚΟ, 3 ΜΗΝΩΝ,

ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟ/ΚΑΦΕ . ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ


Stavroula (mobile : 6985034341)

or

Sue (mobile : 6976483392)

ΡΑΜΟΝ...ΧΑΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ!


ΧΑΘΗΚΕ ή ΕΚΛΑΠΗ σήμερα από το παρκάκι στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών.

Τον είχε δέσει ο συνοδός του για να μπει για λίγο σε ένα κατάστημα. Όταν βγήκε ο σκύλος ήταν άφαντος.

Στο περιλαίμιο του υπήρχαν τα στοιχεία του και τηλέφωνα. Ακούει στο όνομα ΡΑΜΟΝ, είναι στειρωμένος και έχει ηλεκτρονική σήμανση.
επικοινωνία

adespotouli@yahoo.gr

Wednesday, March 2, 2011

ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΖΣΕ







Φτιάξαμε καινούρια μπλουζάκια με νέο λογότυπο, χρώματα και σχέδια!
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την σίτιση των σκυλάκων που φιλοξενούνται από τον Ζωοφιλικό Σύλλογο Ελευσίνας.

Kόστος μπλούζας 12 ευρώ.
Διαθέσιμα χρώματα:
Γυναικεία (φανελάκι): γαλάζιο-γκρι
Unisex: λευκό

Διαθέσιμα μεγέθη:
Γυναικεία (φανελάκι): γαλάζιο- M,L γκρι- M
Unisex: S,M,L,XL

Για παραγγελίες: shop@zse.gr, Δέσποινα
Παρακαλούμε στην παραγγελία σας να αναφέρετε τον τύπο της μπλούζας, το μέγεθος και την ποσότητα που επιθυμείτε.
Θα σας ενημερώνουμε για τον τρόπο παράδοσης και πληρωμής μέσω e-mail.

Ευχαριστούμε!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΚΥΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ 10/04/2011



Κυριακή, 10 Απριλίου, 10.00- 15.30

Με το Γιάννη Αραχωβίτη
«Επιθετικότητα Σκύλων»
& Τα Βασικά της Βασικής Υπακοής



Σε ποιους απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Όλους όσους ασχολούνται και ενδιαφέρονται για τη συμπεριφορά σκύλων. ( Ιδιοκτήτες, εκπαιδευτές, φιλόζωους, κτηνίατρους, εκτροφείς, εκθέτες, λάτρεις της γνώσης κ.λ.π.).

Σκοπός:
Η βελτίωση της ζωής των σκύλων - ανθρώπων, μέσω της εκπαίδευσης και της δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών με τον ιδιοκτήτη.

Ημερομηνία και Χώρος Διεξαγωγής:
Το σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων θα διεξαχθεί την Κυριακή, 10 Απριλίου 2011, ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εισηγητής:
Ιωάννης Αραχωβίτης Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT#66102 (USA) & PDTE

Σύντομο Βιογραφικό:
Ο Γιάννης Αραχωβίτης (StarDogs Positive Training) έμαθε την τέχνη της εκπαίδευσης σκύλων στη Γερμανία, Αγγλία και Αμερική. Μαθητής δυο κορυφαίων εκπαιδευτών , της Τουρίντ Ρουγκάς & του Μπόμπ Μπέιλι, και εντυπωσιασμένος από την εκπαίδευση Δελφινιών, αποφάσισε να ακολουθήσει την Θετική Εκπαίδευση Ζώων κάτι το οποίο και «εισήγαγε» στη Ελλάδα και σε άλλες χώρες τις Νοτίου Ευρώπης (Τουρκία, Κύπρο, Ιταλία). Διδάσκει σε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει υπάρξει αρκετές φορές ομιλητής στα Πανευρωπαϊκά σεμινάρια / συνέδρια του PDTE (Pet Dog Trainers of Europe) του οποίου είναι πλήρες μέλος και εκπρόσωπός / συντονιστής στη χώρα μας.

Συγγραφέας και εκδότης πετυχημένων εκπαιδευτικών βιβλίων και DVD’s, έχει πολλές φορές εμφανιστεί στη τηλεόραση και έχει γράψει σχετικά άρθρα για τις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου
Το σεμινάριο διαιρείται σε δύο (2) ενότητες:

Ενότητα Α.
«Επιθετικότητα» Σκύλων Στην ενότητα αυτή θα εξηγηθούν: Αιτίες

Είδη επιθετικότητας
Πρόληψη
Πως ξεκινάει το «κακό», από τι ενθαρρύνεται, τι θα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας που ασχολείται με τα σκυλιά και πως μπορούμε να το αποφύγουμε; «Θεραπεία» -πρόγραμμα διόρθωσης «επιθετικής/φοβικής» συμπεριφοράς Διάγνωση
Ασφαλιστικές δικλείδες
Καταρτισμός σχεδίου επίλυσης
Εκτέλεση προγράμματος
Επανεκτίμηση & πρόσθετα μέτρα
Ερωτήσεις-Απαντήσεις
Πόσο εύκολη είναι η λύση, πως εφαρμόζεται το σχέδιο διόρθωσης, τι μπορεί να πάει λάθος;
Ενότητα Β.
Τα βασικά της Βασικής Εκπαίδευσης Σκύλων Στην ενότητα αυτή θα παρουσιαστούν: Τι είναι η βασική εκπαίδευση

Γιατί τι χρειάζονται όλοι
Πως μαθαίνουν τα σκυλιά
Πως βρίσκουμε τις κατάλληλες λύσεις
Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας
Επίδειξη
Ερωτήσεις - Απαντήσεις
Η εκπαίδευση είναι απλή αλλά όχι εύκολη. Πως μπορεί να εξασφαλιστεί μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας;

Coffee Break
Θα υπάρξουν 2-3 διαλλείματα

Βεβαιώσεις Παρακολούθησης
Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης του Σεμιναρίου. Τα στοιχεία που θα εμφανίζονται στη βεβαίωση παρακολούθησης είναι αυτά που θα εισάγετε στη δήλωση συμμετοχής.

Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής είναι 25€. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Για εγγραφές έως 10/03/2011 παρέχεται δώρο ένα από τα τρία (3) CD επιλογής σας: ( CD "Κοινωνικοποίηση Κουταβιού" , CD "Εκπαίδευση Καθαριότητας του Κουταβιού" , CD "Προβλήματα συμπεριφοράς Σκύλου" )
Τρόπος πληρωμής
Πληρωμή μπορεί να γίνει με Τραπεζική Κατάθεση στον Λογαριασμό:

ALPHA ΒΑΝΚ
Αριθμός Λογαριασμού: 652002002004935
ΙΒΑΝ: GR 3201406520652002002004935
Κάτοχος: Κ. Γρυπονησιώτης & ΣΙΑ Ο.Ε.

Στην τραπεζική κατάθεση σας παρακαλούμε να αναφέρετε το όνομα του καταθέτη προκειμένου να μας διευκολύνετε κατά την αναγνώριση των καταθετών. Επίσης μπορείτε να αποστείλετε το αντίγραφο του καταθετηρίου με fax στο 2121011278.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: Πένυ Λάσκα, 2121011278, 6977484604

info@webpet.gr

www.webpet.gr

http://www.stardogs.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=381:2011-02-18-11-41-23&catid=15&Itemid=19

ΝΟΛΤΕ...ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ...ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ


ΠΡΙΝ
ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!\ 

Ο ΝΟΛΤΕ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ.............
http://www.zse.gr/content/nolte

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!!!!!!!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΟΣΩΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ & ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙ... ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

*************
Ο Νόλτε ένας πανέμορφος σκυλάκος 2 περίπου ετών χρειάζεται άμεσα φιλοξενία.
Βρίσκεται μαζί μας από μωρό όταν "φιλόζωοι" τον παράτησαν μαζί με τον αδερφό του στο αφιλόξενο περιβάλλον του αεροδρομίου.

Έκτοτε ζει στο καταφύγιο της Ελευσίνας αλλά τα σημάδια του εγκλεισμού είναι εμφανή.

Παρόλο που οι εξετάσεις του βγήκαν πολύ καλές, ο Νόλτε μας αδυνατίζει γιατί του λείπει η ανθρώπινη συντροφιά και η ζωή έξω από τα κάγκελα.
Ψάχνουμε για φιλοξενία ώστε να του δώσουμε την ευκαιρία να νιώσει λίγο καλύτερα και να βρει πάλι την όρεξή του.
Ας μην τον αφήσουμε να σβήσει μέσα στο κλουβί!
http://www.zse.gr/content/nolte

Όποιος ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει για λίγο διάστημα τον κούκλο μας μπορεί να επικοινωνήσει στο 6942 830897 (μετά τις 5.00μμ) ή με μήνυμα στο r_christodoulatou@yahoo
====================
Τον Νόλτε τον ξέρω "προσωπικά".
Τον γνώρισαν υγιή, χοντρούλη, κεφάτο.Ενα σκυλί έτοιμο για "δράση".
Τον έβλεπα σε κάθε εκστρατεία στο καταφύγιο. Σβήνει μέρα με τη μέρα.
Εχασε κιλά, αδράνησε, έχασε το κέφι του για ζωή.
Ξέρει καλά ότι βρίσκεται σε ένα υγρό & μίζερο κλουβί που ναι μεν του εξασφαλίζει την επιβίωση & την αγάπη των εθελοντών αλλά αυτά δεν του αρκούν. Δεν αρκούν σε κανένα έμβιο ον!

Χρειάζεται άμεσα να φύγει από το καταφύγιο.
Χρειάζεται άμεσα φιλοξενία ή καλύτερα υιοθεσία!!!!!!

Μην τον προσπεράσετε! Γιατί ο ίδιος έχει προσπεράσει τη θέλησή του για ζωή.!
Σας παρακαλώ θερμά. Μην τον προσπεράσετε!

Χριστίνα

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ...HASKEY MALAMUT



Τον βρήκαμε να τριγυρνάει στα Βριλήσσια.
Είναι αρσενικός, περίπου 10 χρονών, μεγαλόσωμος αλλά πολύ αδυνατισμένος και από ό,τι μας είπε η κτηνίατρος που τον είδε (και τον βρήκε ΑΤΣΙΠΑΡΙΣΤΟ), είναι γνήσιο HUSKY MALAMUT.
Φορά υφασμάτινο κόκκινο περιλαίμιο με μεταλλικό κούμπωμα.
Eίναι πολύ ανήσυχος και μελαγχολικός, ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.
Ανακαλύψαμε ότι έχει καρκίνο και κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα. Τον κρατάμε προσωρινά σε κτηνίατρο. Λόγω των προβλημάτων που έχει και της ηλικίας του ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να βρεθεί ενδιαφερόμενος να τον υιοθετήσει….

Βοηθήστε μας σας παρακαλώ, αν μπορείτε, να βρούμε τους δικούς του.

Αν είναι δυνατόν να το αναφέρετε σε τηλεοπτικές εκπομπές (στο Παρά Τρίχα, στην Πρωινή Μελέτη, στο Φώτης & Μαρία) ή όπου αλλού νομίζετε πως μπορεί να βοηθήσει.

Ευχαριστώ πολύ.
Με εκτίμηση,
Υρώ Ιορδάνη, ΤΗΛ: 6944.694.448

--


SOS ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Translate