Search This Blog

Saturday, October 11, 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19 ΣΕΠΤΕΜΡΒΙΟΥ 2008

ΘΕΜΑ: ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ


Κινητοποίηση προκάλεσαν καταγγελίες που κυκλοφόρησαν ευρέως σχετικά με την αντιμετώπιση & το μέλλον των αδέσποτων του Νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ.

Συγκεκριμένα δημοσιοποιήθηκε επιστολή της διοίκησης του νοσοκομείου που απαγορεύει ρητά την παροχή τροφής & νερού στα ζώα εντός του προαύλιου χώρου ενώ ακούστηκε ότι τα ζώα επρόκειτο να μεταφερθούν με κλούβα του Δήμου στο Σχιστό (οι φιλόζωοι ξέρουν τι σημαίνει το Σχιστό).
Με πρωτοβουλία της Pegasus International , εθελοντές σπεύσαμε να απλώσουμε μια ομπρέλα αγάπης πάνω από τα ταλαίπωρα ζώα. Μοναδικό μας αίτημα:
ΧΡΟΝΟΣ ώστε να μπορέσουν να βρεθούν ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ για τα σκυλιά και τις γάτες !!!!

Σε πρώτη φάση λοιπόν επιτύχαμε την:
-καταγραφή των ζώων & των αναγκών τους
-καθημερινή παροχή τροφής & νερού
-παροχή ιατρικής περίθαλψης & θεραπευτικής αγωγής σε τέσσερα ζώα που έχρηζαν βοήθειας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του Θριασίου, τους υπεύθυνος επιστασίας & φύλαξης για την άμεση τους ανταπόκριση στην παρουσία μας. Εδώ και μια βδομάδα κρατάνε ανοιχτές τις πόρτες στην προσπάθειά μας & δίνουν στα ζώα μια ευκαιρία στη ζωή!

Ακόμα παλεύουμε για τη:
-φιλοξενία των άρρωστων ζώων & κυρίως για την
-υιοθεσία τους & την εύρεση οικογενειών που θα τους ανοίξει ένα παράθυρο σε μια ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια & αγάπη.

Κυρίως όμως ευελπιστούμε με τη καθημερινή μας ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ να αποτρέψουμε σχέδια για ευθανασία ή για φόλα. Εσείς τι μπορείτε να κάνετε για τα ζώα? Πολλά!
- Απλά δώστε το παρόν ως σωματείο, οργανισμός, εταιρεία, σχολείο, blog. Οσο περισσότεροι φαίνεται ότι στηρίζουν τα ζώα τόσο πιο δύσκολο θα είναι να γίνει κίνηση προς εξαφάνισή τους
- Απλά δώστε 20 ΛΕΠΤΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΣΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. Κάνοντας πλάνο εκ των προτέρων και εφόσον είμαστε αρκετά άτομα ίσως δεν θα χρειαστεί να πηγαίνουμε πάνω από 1 φορά στις 10 μέρες!
-Απλά μπορείτε να δώσετε ξηρά τροφή, περιλαίμια και άλλα είδη για τα ζώα μέχρι να υιοθετηθούν
-ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

Στην όλη προσπάθεια ουσιαστικοί αρωγοί & ευεργέτες είναι:
-Η SAPT Hellas, Δράση για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδος (www.sapt.gr) και η κα ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Υπεύθυνη Προγραμμάτων, Εκπαίδευσης & Υιοθεσιών
Η Sapt Hellas επενέβη άμεσα και καλύπτει τόσο τις στειρώσεις και τους εμβολιασμούς των ζώων όσο και τη διαδικασία υιοθεσίας τους.
Σημαντική είναι και η συμβολή της στην μετέπειτα εκπαιδευτική υποστήριξη μέσω e-mail ή τηλεφωνικά των ζώων όσο και των αναδόχων τους!
-Όλοι οι εθελοντές που αντιπροσωπεύουμε τόσο την ευαισθητοποιημένη ελληνική κοινωνία όσο και φιλοζωικά σωματεία (όπως ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής, forum my cat, adespotologio.blogspot.com, www.strayshelp.gr, ) που ξεκίνησαν την όλη προσπάθεια και δίνουν λύση στο πρόβλημα

Και πολλούς άλλους που θα αναρτώνται εκτενώς στο http://saveileia2.blogspot.com και όχι μόνο!

ΑΣ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ! ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ!

Επικοινωνία για οργάνωση της προσπάθειας: Xριστίνα Λόη, 6944860451, saveileia2@yahoo.gr

No comments:

Post a Comment

Translate