Search This Blog

Thursday, February 12, 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ



O ΑΓΕΡΑΣ (ΔΙΠΟΔΟ) Ο ΜΙΜΗΣ(ΠΕΘΑΝΕ ΛΙΝΑ(ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΑΠΟ ΦΟΛΑ) ΠΙΣΩ ΠΟΔΙ ΑΠΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ)



Ο ΤΣΙΜΠΛΑΣ(ΜΕ ΤΣΙΜΠΛΕΣ) Ο ΑΡΗΣ(ΕΡΛΕΙΧΙΩΣΗ) ΣΑΚΙΡΑ (ΨΩΡΑ)


ΔΑΦΝΟΥΛΑ(ΟΡΦΑΝΟΥΛΙ) ΜΗΤΣΟΣ (ΜΟΡΒΑ)
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ!

Η ΛΟΥΛΟΥ(ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ) Η ΚΑΡΛΙΤΑ(ΑΠΛΑ ΤΥΧΕΡΗ)


Εδω και 2 μερες έχει ξεσηκωθεί η φιλοζωη κοινότητα της Ελλάδας - και όχι μόνο- από την απόφαση του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ να αποχωρήσει απο το Περιβαλλοντικό Συνδεσμο ΠΕΣΙΔΑΠ και το ΔΙΚΕΠΑΖ, το μόνο ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ αυτού του είδους πανελληνίως.
Δεν χρειάζεται να σας αναφέρω πόσα χρόνια έκανε να δημιουργηθεί. Δε χρειάζεται να σας αναφέρω πόσα χρήματα δαπανήθηκαν. Η Ελληνική κοινωνία γνωρίζει πάρα πολύ καλά πόσος χρόνος & πόσο χρήμα δαπανείται για τέτοια έργα.

Και τώρα, ένα απο τα 11 μέλη αποχωρεί, γιατί δεν έχουν "τακτοποιηθεί" τα επικίνδυνα αδέσποτα του Πειραια!
Και εμείς ως πολίτες/εθελοντές ρωτάμε
-γνωρίζετε κύριοι του Δήμου πόσα αδέσποτα έχετε στο Δημο σας?
-έχετε στοιχεία πόσα είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα και καταγεγραμμένα?
-Εφ οσον δεν εχετε τέτοια στοιχεία πως προχωράτε σε τέτοιες απίστευτα αψυχολόγητες κινήσεις?
-τι εννοείται λέγοντας "επικίνδυνα", πόσα είναι & γιατί δεν έχετε καλέσει τις φιλοζωικές να τα αποσύρουν? Μήπως γιατι δεν είναι και τόσο επικίνδυνα? Μήπως γνωρίζετε αν γίνονται επικίνδυνα μετά από κλωτσιές ή φόλες από μερικούς δημότες σας? Μήπως γνωρίζετε αν γίνονται επικίνδυνα όταν κυκλοφορούν ανάμεσά μας με τόνους φόλες στο στομάχι, με κομμένα γυαλιά μέσα στα σωθικά τους & σκάγια στα πλευρά τους?
Και θα σχολιάσω κομμάτι κομμάτι το τόσο "περίεργο" δελτίο τύπου!
12-02-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΥΔΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
Την ίδια ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας - Πειραιά, γιατί δεν προστατεύει τα αδέσποτα ζώα, παρά τις καταγγελίες, επιμένει να παρακρατά το ποσό των 30.454 ευρώ (ως πρώτη δόση) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε βάρος των εσόδων του Δήμου.
α. να σας ενημερώσουμε ότι η απόφαση αποχώρησης έγινε έχοντας την πλήρη πλειοψηφία . Σε ό,τι αφορά στα αδεσποτάκια φαίνεται να μην έχει κανείς αμφιβολίες ή αντιρρήσεις!!!!Περίεργο σε μια περίοδο πλήρους αμφισβήτησης και καταστροφολογίας η εγκατάλειψη των αδέσποτων να αποφασίζεται παμψηφί!

β.Το ότι ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ανακοινώνει την αποχώρησή του δημοσίως γίνεται κατά παράβαση προφανώς νόμων και κανόνων καθώς πρέπει να εγκριθεί από την Περιφέρεια και να ακολουθηθούν ορισμένες διαδικασίες τις οποίες όμως ο ΔΗΜΟΣ για κάποιο λόγο θεωρεί αυτονόητες! Δηλαδή, εχει ήδη το πόρισμα της Περιφέρειας και όλων των αρμόδιων φορέων στο τσεπάκι της?!

γ.Οταν ερωτήθηκε ο ΔΗΜΟΣ για τη τύχη των αδέσποτων μας είχαν αναφέρει ότι το ΔΙΚΕΠΑΖ/ΠΕΣΙΔΑΠ ειναι πληρωμένο για αρκετούς μήνες Αυτά τα λεφτά τελικά με ενδικα μέσα -όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου- στις 5-2/2009 θα τα διεκδικήσει πάλι ο ΔΗΜΟΣ. Και τα αδεσποτάκια μέχρι τότε πως θα εμβολιάζονται/στειρώνονται/ χειρουργούνται?

δ.Το ΔΙΚΕΠΑΖ ναι ,εχει προβλήματα και φοβερές ελλείψεις.Αλλά γυρίζεις τη πλάτη σου σε ένα πρότυπο κέντρο περίθαλψης γιατί ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ? Τι εννοείτε ακριβώς? Δεν στειρώνει? Δεν χειρουργεί? Δεν εμβολιάζει? Δεν φιλοξενεί? Η απλά αρνείται να θανατώσει ζώα για τα οποία γίνονται καταγγελίες στο ΔΗΜΟ από πολίτες που δεν τα θέλουν στα πόδια τους ? Η απλά αρνείται να τα εξαφανίσει από τους δρόμους του Πειραιά?

Οι ίδιοι πού αδιαφορούν για την τύχη των αδέσποτων σκυλιών εδώ και χρόνια, παραπληροφορούν ζωόφιλους και διαδίδουν συκοφαντίες και ανακρίβειες.
Με ψέματα και …αυθόρμητες κινητοποιήσεις προσπαθούν να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Αυτές οι ειρωνίες και τα κρυφά μηνύματα , πλήρους πολιτικής υφής & μεθοδολογίας, δε θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν ένα Δημο. Ισως όμως ο Δημος δεν έχει καταλάβει ότι οι πολίτες κινητοποιήθηκαν, δραστηριοποιήθηκαν, δρουν εντός και εκτός πλαισίων δήμων και καταστατικών (στα οποία δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη)
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που όπως σας έχουμε πει πολλές φορές αναλαμβάνουμε ευθύνες που κανονικά ανήκουν σε Δημους και στην Πολιτεία.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που είμαστε πνιγμένοι στη τρίχα, στο αίμα, στις αρρώστιες, στα σπασμένα κόκκαλα που παρά τους μικρούς μας μισθούς καταφέρνουμε να βάλουμε τα αδεσποτάκια στη ζωή μας και να τους δίνουμε την αξιοπρέπεια που τους αξίζει.
Θα σας στείλουμε ιστορίες σαν και αυτές που βιώνουμε καθημερινά. Και ίσως εκεί καταφέρετε να διακρίνετε την πραγματική μας πρόθεση ενώ σας προσκαλούμε στις στέγες και στα καταφύγια, να έρθετε μαζί μας, να καθαρίσετε τα σπιτάκια των ζώων από τα περιττώματα και τους εμετούς, να τα βουρτσίσετε, να τους βάλετε τις αλοιφές και να τους δώσετε τις θεραπείες τους για να δείτε τι σημαίνει φροντίζω ένα ζωο!
Το φροντίζω ένα ζώο δε σημαίνει χτιζω ενα Κέντρο Περίθαλψης και μετά επειδή δεν "μπορώ να συνεννοηθώ" με τους ομολογούς μου αποχωρώ. Η συνεννόηση μεταξύ αρμόδιων πολιτικών ή δημοσιων λειτουργών δεν είναι προαιρετική!
Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που πριν από λίγο καιρό ανακοίνωναν γραπτώς ότι συγχαίρουν το Δήμαρχο κ. Φασούλα για τις πρωτοβουλίες του υπέρ των αδέσποτων σκυλιών!
Πριν λίγο καιρό προφανώς οι ίδιοι άνθρωποι πίστευαν το κο Φασούλα και εσάς.
Πριν από λίγο καιρό προφανώς δεν ειχατε δείξει διαφορετικές προθέσεις που πλέον αμφισβητούνται! Εσείς αλλάξατε οπότε αυτό άλλαξε και τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω σας!
Κανένα σχέδιο εξόντωσης των αδέσποτων δεν υπάρχει από το Δήμο Πειραιά, γι΄αυτό όσοι δοξάζονται κρυπτόμενοι πίσω από διάφορες οργανώσεις ας σταματήσουν γιατί εκτίθενται.
Χαιρόμαστε πραγματικά που το ακούμε.
Σας παρακαλώ εγγραφώς & νομικά να δεσμευτείτε
α. ότι δεν σκοπεύετε να μετακινήσετε τα ζώα σε άλλες περιοχές!
β. ότι τα ζώα θα τύχουν της απόλυτης προστασίας σας όπως ορίζει ο νόμος!
γ. ότι θα παραδώσετε όλες τις καταγγελίες που έχετε και που σας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα είτε στα χέρια των φιλοζωικών είτε του Αρμόδιου Εισαγγελέα που θα επιληφθεί της υπόθεσης!
Εκείνο που αποφασίστηκε σε συνεργασία με τη Νομαρχία είναι η δημιουργία Συνδέσμου-Δικτύου για το Περιβάλλον, ώστε οι πόροι που καταβάλλει ο Δήμος Πειραιά να αξιοποιηθούν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών και την πραγματική προστασία των ζώων
Επειδή το βλέπουμε και γραπτώς σας διαβεβαιώνουμε ότι μας ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ όταν επικαλείστε κινήσεις & θέσεις για τα αδέσποτα που πρέπει να παρθούν για να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών!
ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΧΑΛΑΕΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ?
ΜΗΠΩΣ ΧΑΛΑΕΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ?
ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΟΛΕΣ, ΤΑ ΚΛΩΤΣΑΝΕ, ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΞΥ Η ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΑ ΠΑΤΑΝΕ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΦΟΥ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΚΡΕΜΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ, ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ, ΤΑ ΒΙΑΖΟΥΝ???
Πριν την οποιαδήποτε απόφαση αποχώρησής σας, θα πρέπει να δηλώσετε και να παρουσιάσετε στοιχεία για
α. το τόπο και όλο το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα-πλήρες και απόλυτο!
β. να δεσμευτείτε νομικά για το χρονικό πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος!
γ. να δεσμευτείτε νομικά για το οικονομικό κόστος της υλοποίησης του προγράμματος (γιατί δεν νομίζουμε ότι οφείλει ο Ελληνικός λαός να πληρώσει εκατομμύρια ευρω για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων που θα μπορεί με ελάχιστο σχετικά κόστος να καλυφθεί από το ΔΙΚΕΠΑΖ ή από άλλους φορείς.Τα αδέσποτα δεν θα χρησιμοποιηθούν από κανένα ως μέσο εξοικονόμησης δημοσίου χρήματος)!
ε.να δεσμευτείτε νομικά για τη διαφάνεια του προγράμματος τα οικονομικά του οποίου θα παρακολουθούνται απο πολίτες & αρμόδιους φορείς!
στ. να δεσμευτείτε νομικά για την προστασία των αδέσποτων - και το τρόπο περίθαλψής τους- μέχρι να υλοποιηθεί το νέο σας πρόγραμμα.
*-**************************************

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009
Οι ζωόφιλοι πολίτες του Πειραιά αλλά και όλης της Ελλάδας διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, να αποχωρήσει ο Δήμος από τον Σύνδεσμο Περιβάλλοντος ΠΕ.ΣΙ.ΔΑ.Π και από το ΔΙΚΕΠΑΖ -μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. του ανωτέρω φορέα .
Το ΔΙΚΕΠΑΖ αποτελεί το Πρώτο στην Ελλάδα Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που λειτουργεί από το 2003 και έχει 11 μέλη-Δημους: Πειραιάς, Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Χαϊδάρι, Ίλιον, Αγία Βαρβάρα, Πέραμα, Μοσχάτο, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Δραπετσώνα και πραγματοποιεί περισυλλογή αδέσποτων ζώων, κτηνιατρικούς ελέγχους, εμβολιασμούς, στειρώσεις και υιοθεσίες.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ως ενεργοί εθελοντές για τα αδέσποτα τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΙΚΕΠΑΖ. Γνωρίζουμε πολύ καλά το ότι όντως θα μπορούσε ήδη να αποτελεί ένα αξιοζήλευτο ΠΡΟΤΥΠΟ Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.
Όμως επίσης γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση είναι παντελώς αψυχολόγητη προερχόμενη το Δήμαρχο κο Φασούλα και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, το κο Βρόντο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ, και παρ όλα αυτά κατάφερε να πάρει μια τόσο βαρύνουσα απόφαση συμπορευόμενος με τις αποφάσεις του προκατόχου του κου Αντωνάτου! Πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή οπωσδήποτε θα αφήσει εκτεθειμένα τα αδεσποτάκια της πόλης, εφ όσον δεν προβλέπεται & ούτε έχει εγκριθεί ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και το κυριότερο δεν υπάρχει η κατάλληλη κτιριακή υποδομή.
Ο Δήμος και η Νομαρχία Πειραιά ως γνωστό αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και θεωρούμε αδύνατο να ανταπεξέλθουν στο κόστος κατασκευής και συντήρησης καταφυγίου αδέσποτων ζώων στους επόμενους μήνες!

Φήμες,δε, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Ελληνική Κοινωνία καθώς ακούγονται πολλά :
Α. περί χαρακτηρισμού των αδέσποτων ως επικινδύνων με αποτέλεσμα την άμεση ευθανασία τους.
Β. περί καταγραφής των αδέσποτων –για τα οποία ο κάθε Δήμος επιδοτείται- και στη συνέχεια απομάκρυνσής τους από τη πόλη του Πειραιά για να μην ενοχλούνται ορισμένοι εκλεκτοί συμπολίτες μας.
Γ. περί μετακίνησης των αδέσποτων στη Ψιτάλεια, ένα νησί έρημο –χωρίς καμία εγκατάσταση ή πρόβλεψη ούτε για ζώα ούτε για ανθρώπους.
Για τους λόγους αυτούς ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ:
-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΟΛΕΣ ή ΚΟΜΜΕΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΗ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.
-ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΑΣ.
-ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ή ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΑΣ.

Για τους λόγους αυτούς ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
-ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ τουλάχιστον μέχρι να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ που επικαλείται τώρα ο ΔΗΜΟΣ και τον οποίο απαιτούμε να δούμε εντός των επόμενων ημερών
-Να ενημερώσει άμεσα ο ΔΗΜΟΣ για τα σχέδια του για τα αδέσποτα.
-Να συνεργαστεί ο ΔΗΜΟΣ με τις αρμόδια φιλοζωικά σωματεία ώστε να μπορέσει να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση (ΚΑΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ).

Εμείς δεν θα αφήσουμε κανένα να δράσει ανεξέλεγκτα για άλλη μια φορά εις βάρος των αδέσποτων ζώων. Μαζεύουμε υπογραφές, έχουμε ήδη τη σύμφωνη γνώμη χιλιάδων πολιτών ενώ σε περίπτωση εγκατάλειψης των αδέσποτων από την πλευρά των υπεύθυνων-ανεύθυνων δήμων θα προβούμε σε νομικές δράσεις και θα απαιτήσουμε παρέμβαση ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ!
ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ!
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6974026796

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΔΗΜΟΥ
Αντιδήμαρχος κος Βροντος……2104196030. perivallo@pireasnet.gr
Δήμαρχος κος Φασούλας…… 2104194000, mayor@pireasnet.gr, gram_dim@pireasnet.gr ,dioikisi@pireasnet.gr, Webmaster@pireasnet.gr, proedros@pireasnet.gr, typos@pireasnet.gr

No comments:

Post a Comment

Translate