Search This Blog

Monday, March 9, 2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΣΤΙΣ 08/03/2009











Η εξόρμηση στην Ελευσίνα πήγε ανέλπιστα καλά.

20 εθελοντές περίπου έδωσαν δυναμικά το παρόν για να βοηθήσουν τα αδεσποτάκια που φιλοξενεί σε χώρους που είχε την καλοσύνη να παραχωρήσει ο Δήμος Ελευσίνας στο Ζωοφιλικό Συλλογο. Χώροι που δεν μπορούν να θεωρηθούν κατάλληλοι γιατί υπάρχει έλλειψη σωστής υποδομής -διαμόρφωσης χώρου, έκτασης & εγκαταστάσεων- αλλά κυρίως γιατί υπάρχει και έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

'Ετσι εθελοντές αναπληρώνουν το κενό δίνοντας απλόχερα το χρόνο τους, την αγάπη τους, το ενδιαφέρον τους, τη χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας.

Κατ αρχάς, παραδόθηκαν στο Ζωοφιλικό Σύλλογο:
* περίπου 170 κιλά τροφές
* κολλάρα αποπαρασίτωσης
* σπιτάκια &
*καθαρά κουβερτάκια για τα σπίτια
* αρκετά άλλα είδη για την καλύτερη διαβίωση των ζώων
Οι εθελοντές έκαναν σοβαρή και σκληρή δουλειά
*έστρωσαν χαλίκι ώστε τα ζώα να μη ζουν μέσα στη λάσπη
*έπλυναν & καθάρισαν τα σπιτάκια των ζώων
*έστρωσαν τις νέες κουβερτούλες
*βούρτσισαν και καθάρισαν μερικά ζώα ενώ έγινε μια μικρή προσπάθεια να τακτοποιηθούν τα ζώα ανάλογα με το μέγεθος/ηλικία/χαρακτήρα τους αλλά δεν βοηθά ο περιορισμένος χώρος!
Δυστυχώς όμως δεν υπήρχαν αρκετά εργαλεία. Μόνο 2 φτυάρια & 1 καροτσάκι δυστυχώς δεν επαρκούσαν για να καλύψουν όλη την έκταση & έτσι τελικά τακτοποιήθηκε μόνο το 1/3 περίπου του συνολικού χώρου. Θα χρειαστεί ακόμα μια εξόρμηση με περισσότερα εργαλεία.

Πραγματικά είμαστε φοβερά χαρούμενοι γιατί είδαμε τόσους εθελοντές και φίλους στην προσπάθεια αυτή & αν μερικοί θεωρούν τα 20 άτομα λίγα εμείς μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι σε μια κοινωνία που παρακολουθεί αλλά δε συμμετέχει, τα 20 άτομα είναι πάρα πολλά.

Χίλια μπράβο στην Ελενα & τη Μαρία Γιαννούκου που έχουν αναλάβει με απόλυτη αφοσίωση και υπευθυνότητα και κέφι το συντονισμό της υποστήριξης της Ζωοφιλικής Ελευσίνας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Κατερίνα Γιαννιού & στη Δέσποινα Πίππου γιατί είχαν ήδη μεριμνήσει εδώ και δύο εβδομάδες, είχαν παραγγείλει, αποστείλει & στήσει 8 σπιτάκια (ειδική ξύλινη κατασκευή) για την καλύτερη στέγαση των ζώων. Οικονομικά στην όλη αυτή προσπάθεια συνέβαλαν επίσης η Τολίνα, η Βίκυ, η Σία, η Νιοβούλα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα. Λίγα τα ευχαριστώ για το κο Δήμητρη που προσεφερε ξυλεια σε τιμη κοστους, κατασκευαστικα δωρεαν και βρηκε ανθρωπο για μεταφορα σε οσο δυνατον καλυτερη τιμη. και ο οποίος δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το επώνυμό του (γιατί ό,τι έκανε το έκανε από καρδιάς). Ευχαριστίες πολλές στους εθελοντές που επίσης προμήθευσαν την Ελευσίνα με σπιτάκια όπως Πάνος (και συνεργάτες του), κα Εμυ (από Φιλοζωική Ηλιουπόλεως), Κατερίνα κλπ.

Να ευχαριστήσουμε θερμά & κυριότερα όλους τους εθελοντές: Αντιγονη,Βαγγελης, Χριστινα, Θωμας, Ναντια, Πηνελοπη, Μαριάννα, Δέσποινα, Μαρία, Αθηνα, Φωτεινη, Ναντια, Αλεξανδρα Τ., Αργυρώ, Χαρά, Σπύρος, Μαργαρίτα, Αλεξάνδρα, Κατερίνα.
Eυχαριστούμε θερμά και τη ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που μας έστειλε παλιά υφάσματα/ρούχα/κουβερτάκια που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπους αλλά τα απόλυτα βοηθήματα στην προφύλαξη των ζώων από το κρύο!!!

Τέλος δεν θα μπορούσαμε παρά να αναφέρουμε όλες εκείνες τις ομάδες εθελοντών, τα σωματεία, τις κινήσεις που συμμετέχουν σε τέτοιες προσπάθειες προωθώντας και υποστηρίζοντας τες
ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ( http://greekanimalhope.com/ ή στο facebook)
HIMAIRA, PET DETECTIVE (http://www.himaira.gr/)
και πολλοί πολλοί άλλοι που προσπαθούν να προωθήσουν & να βοηθήσουν σε θέματα υιοθεσίας, φιλοξενίας, περίθαλψης αλλά ουσιαστικά παλεύουν να ευαισθητοποιήσουν μια κοινωνία που δυστυχώς "ακόμα κοιμάται".
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ 2105541359
ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ (http://adespotathriasio.blogspot.com/)

No comments:

Post a Comment

Translate