Search This Blog

Tuesday, March 3, 2009

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ, ΕΙΡΩΝΙΑ & ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ!


Διαβάστε με ενδιαφέρον την απάντηση του Δημάρχου Νάξου σε επιστολή του ΦΙΛ.ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΙΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ σχετικά με πυροβολισμό ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥ ΖΩΟΥ στη ΝΑΞΟ(φωτογραφια) . ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Τα σχόλια ειναι η δική μου απάντηση στο δήμαρχο που του τη στέλνω στο

*************************

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αγαπητή κυρία,

Η χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την Καβάλα από τη Νάξο, ίσως δεν σας επιτρέπει να έχετε σαφή εικόνα για τον πολιτισμό και την παιδεία του νησιού μας.

Η αίσθηση του πολιτισμού και της παιδείας,κε Δήμαρχε, δεν είναι θέμα χιλιομετρικών αποστάσεων. Η ευγένεια και το ήθος επίσης.

Δυστυχώς κε Δήμαρχε από το νησί σας έχουν περάσει όλοι οι Ελληνες πολίτες αλλά και οι πολίτες όλου του κόσμου. Οταν διακαώς επιθυμείτε την άνοδο του τουριστικού κύματος εκεί δεν κάνετε αναφορά στις χιλιομετρικές αποστάσεις.Εκεί προσπαθείτε να τις κάνετε να φανούν αδιάφορες εως και ανύπαρκτες. Τώρα σε θέματα που αφορούν εγκληματικές πράξεις και εγκληματίες, τώρα τις προτάσετε ως επιχείρημα που θα έπρεπε να μας αποτρέψει να ενδιαφερθούμε?

Θα ήταν άδικο να βγάζετε συμπεράσματα από ένα μεμωνομένο περιστατικό που προκαλεί σε όλους αγανάκτηση και ντροπή αλλά δεν μπορεί να κρίνει τους πολίτες της Νάξου που και ευαισθησίες διαθέτουν και έχουν αποδείξει έμπρακτα την αγάπη τους για τα ζώα .


Αδικο δεν ειναι κε Δήμαρχο να ασχολούμαστε με τα χιλιαδες περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα. Αδικο ειναι να αφήνουμε τα ζώα, δεσποζόμενα και μη, στο έλεος αρρωστημένων ψυχών που μπαίνουν σε ξένα σπίτια με την καραμπίνα στο χέρι και πυροβολούν. Αδικο ειναι να αφήνουμε τα ζώα στα νησια να καταλήγουν στο πάτο της θάλασσας μέσα σε σακιά. Αδικο ειναι να βλέπουμε τα ζώα σε νησια δεμένα σε πασαλους χειμώνα καλοκαίρι ή με δεμένα τα δυο τους ποδια για να μην τρέχουν.Αδικο ειναι να βλέπουμε ζώα φρικτά κακοποιημένα και τους αρμόδιους να αγνοουν και να αδιαφορουν.

Σίγουρα, θα έπρεπε όμως να γνωρίζετε μιας και είστε μέλος φιλοζωικής οργάνωσης, ότι ο Δήμαρχος μιας πόλης δεν μπορεί να βρει και πολύ περισσότερο να «τιμωρήσει για εξιλέωση» όπως αναφέρεται τους δράστες . Ο Δήμος έχει απευθυνθεί στην Αρμόδια Αστυνομική Αρχή και όπως μας πληροφόρησαν ήδη η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα Νάξου. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω για το ατυχές και τραγικό περιστατικό το οποίο και σε μας ως Δημοτική Αρχή αλλά και σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας προκάλεσε οργή και αγανάκτηση. Εάν γνωρίζετε σε ποιες άλλες ενέργειες μπορεί να προβεί η Δημοτική Αρχή για την ανεύρεση των δραστών, θα περιμένουμε τις απόψεις σας .

Μικρό εύρος γνώσεως ή φαντασίας?

Εγώ ως πολίτης αδαής και μικρός θα σας πω χιλιάδες ιδέες:

α. προσωπική σας ενασχόληση με το θέμα ωστε να πιεσθουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για άμεση επίλυση του θέματος (και όχι αυτη η τοσο αδιάφορη συμπεριφορά που επιδεικνύεται σε αυτή τη παράγραφο)

β.ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα (ΜΜΕ και όχι μόνο)

γ.ενίσχυση της εκπαίδευσης στα σχολεία σχετικά με το τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα και τη φύση.

δ.ανακοινώσεις που να ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ αντί για τοποθετήσεις που μάλλον φαίνεται ότι σκοπό έχουν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να απομακρύνουν τους ενόχους από τη δικαιοσύνη και το μένος των πολιτών.

ε.άμεση συνεργασία με τις φιλοζωικές της περιοχής και όχι μόνο για εξάλειψη αυτών των εγκληματικών πράξεων αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών.



Ο Δήμαρχος
Νικολ. Μαράκης


***************************************************************************

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,


ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΣ.


ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ. ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ, ΠΩΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΑΣ, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ, ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝΕ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ Ή ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ. ΓΙΑ ΕΞΙΛΕΩΣΗ.

Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ "ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΠΡΙΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ........


ΦΙΛ.ΣΩΜ."ΑΙΣΩΠΟΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

No comments:

Post a Comment

Translate