Search This Blog

Sunday, March 8, 2009

ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Η Κεφαλονιά αποτελεί ακόμα μια περιοχή ντροπής για την Ελλάδα.
Δεν είναι η μόνη καθώς οι φόλες αποτελούν όπως διαπιστώνει κανείς ένα συνηθισμένο τρόπο εξόντωσης των αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων.

Και το ερώτημά μας είναι:
α. πότε οι πολίτες θα αποκτήσουν ευαισθησίες & θα μάθουν να φέρονται "ανθρώπινα" στα ζώα και στη φύση? Πότε θα καταλάβουν ότι η συμπεριφορά τους απέναντι στα αδέσποτα αποτελεί δείγμα πολιτισμού ή έλλειψης αυτού?
β. πότε οι Δήμοι θα πάρουν μέτρα για τη προστασία των αδέσποτων & την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών που κακοποιούν συστηματικά τα ζωάκια? Η νομοθεσία υφίσταται και είναι αυστηρή. Γιατί δεν εφαρμόζεται?
γ. πότε οι πολίτες που αγαπούν τα ζώα θα δράσουν για τη προστασία & περίθαλψη των ζώων? Αλλά και πότε θα σταματήσουν να κρύβονται όσοι γνωρίζουν πρόσωπα & πράγματα & θα βγουν έξω να καταγγείλουν όσα γνωρίζουν?

*************
ΦΟΛΕΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 06-08/03/2009
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4692&Itemid=46

Φόλες στην Κεφαλονιά....

Από την Παρασκευή έχει ξεσπάσει μεγάλη αναταραχή στο Πόρο, στα Τζανάτα, στη Ρίζα, στο Ρατζακλί και σε άλλα χωριά του Ελειού.

Ασυνείδητοι πέταξαν φωλιασμένο κρέας και το έφαγαν δεκάδες σκυλάκια και γατούλες . Πολλά από τα θύματα δεν είναι αδέσποτα αλλά σκυλάκια που είχαν βγει βόλτα με το λουρί. Δεν πρόλαβαν να τα προστατεύουν τα αφεντικά τους. Ένα-δυο μόνο πρόλαβαν και σώθηκαν από το κτηνίατρο Βαγγέλη Ψαρρό.

Το πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν τη Παρασκευή για να γίνουν κυριολεκτικά «πογκρόμ» το Σάββατο. Μας τηλεφώνησαν κάτοικοι της περιοχής και μας κατήγγειλα το γεγονός, μας τηλεφώνησαν και Βρεταννοί μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής που ψόφησε το ζωάκι τους που το είχαν βγάλει βόλτα.

Είναι απαράδεκτο αυτό το...φαινόμενο που εμφανίζεται κατά διαστήματα στο νησί μας.
Ποτέ όμως δεν έχουν αποκαλυφθεί οι δράστες.

Ποια αρρωστημένα μυαλά μπορεί να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο σε αθώα ζωάκια;Ποιοί ασυνείδητοι άνθρωποι και για πιο λόγο σπέρνουν το θάνατο σε ανυπεράσπιστα πλασματάκια;

**************************************
ΦΟΛΕΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 29/12/2008
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3518&Itemid=46
**************************************
ΦΟΛΕΣ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 10/11/2008
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3342&Itemid=46

http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3330&Itemid=152
*************************************

No comments:

Post a Comment

Translate