Search This Blog

Monday, April 27, 2009

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 12/04/2009








Στις 12/04 έγινε ακόμα μια μεγάλη συνάντηση εθελοντών προκειμένου να ανακουφίσουμε τα αδέσποτα της Ελευσίνας.

Από ό,τι μάθαμε, ο Δήμος Ελευσίνας, τελικά έχει ψηφίσει & εγκρίνει το πρόγραμμα στειρώσεων για τα αδέσποτα για το έτος 2009. Επίσης στο χώρο που έχει διαθέσει για τη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, με εργάτες & σύρματα επεκτάθηκαν οι χώροι διαμονής. Βέβαια οι συνθήκες δεν είναι οι προβλεπόμενες αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Δήμος Ελευσίνας είναι ένας από τους ελάχιστους στο ευρύτερο Θριάσιο Πεδίο που έχουν έστω και ένα βασικό πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων σε συνεργασία πάντα με το Ζωοφιλικο Συλλόγο.

Οι εθελοντές λοιπόν, πήραμε τις τσάπες μας, τα φτυάρια μας, μερικά σακιά τροφής & σπεύσαμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες διαμονής. Ετσι:
*τακτοποιήσαμε τα σπιτάκια τα οποία είχαν προαγοράσει & αποστείλει εθελοντές επίσης (και είναι τεράστια & καταπληκτικά)
*καθαρίσαμε τους χώρους παραμονής των ζώων & στρώσαμε χαλίκι απαραίτητο για την υγιεινή των ζώων
*ψεκάστηκαν & αποπαρασιτώθηκαν χώροι & ζώα
*ταίσαμε & βουρτσίσαμε αρκετά σκυλάκια ενώ κάναμε και βολτούλα στα πιο μοναχικά.

Γνωριστήκαμε, μοιραστήκαμε εμπειριες, γελάσαμε & το κυριότερο δώσαμε το παρόν! Αποδείξαμε ότι οι άνθρωποι που αγαπάνε και φροντίζουν τα ζώα είναι άνθρωποι νέοι, με κέφι, με γνώσεις, με ενδιαφέροντα, με πάθος, με όραμα & μια ευαισθησία που τιμά την Ελληνική Κοινωνία που τόσο πλήττει η αδιαφορία & η βία.

Το παρόν έδωσε και ο κος Δημοσθένης Σταματάτος,αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, προκειμένου να αποκτήσει μια εικόνα του χώρου αλλά και της προσπάθειας των εθελοντών ενώ έδωσε σημαντικές συμβουλές στη Ζωοφιλική Ελευσίνας & τη πρόεδρο κα Αθανασιάδη, τις οποίες ελπίζουμε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο μέλλον.

Να ευχαριστήσουμε θερμά
-όλους τους εθελοντές που έδωσαν δυναμικά το παρόν όπως και κάθε φορά Ελενα, Μαρία, Μαριάνα & Δέσποινα, Νίκος,Χριστίνα, Κώστας, Μαργαρίτα, Λευτέρης, Στέλλα,Νατάσα,Χριστίνα,Σίφης,Μαρία, Πηνελόπη & Χρήστος και πολλοί άλλοι

-τη κα Αθανασιάδη Λίλα (πρόεδρο του Ζωοφιλικού Συλλόγου) & την ακούραστη κα Γιώτα. Οι δύο ακούραστες προστάτιδες των αδέσποτων της Ελευσίνας όπου σε καθημερινή βάση ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ δίνουν έναν άνισο αγώνα για να προστατέψουν τους τετράποδους φίλους μας
-τη Μαρία Τ. που αγόρασε λαχνούς 100eur για να ενισχύσει το έργο της Ζωοφιλικής Ελευσίνας
-τη Πένυ Γ. και τους φίλους της που αγόρασαν με μια συνολική προσφορά 105eur κολλάρα αναγνώρισης για τα αδεσποτάκια μας στο Θριάσιο.
-όσους έδωσαν τροφές & κολάρα για να καλυφθούν οι ανάγκες των αδέσποτων .

Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα σε μια επόμενη εξόρμησή μας
ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ
ADESPOTOLOGIO

No comments:

Post a Comment

Translate