Search This Blog

Wednesday, April 29, 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ!

2. α) Κάθε νέος ιδιοκτήτης που υιοθετεί ένα αδέσποτο σκύλο από καταφύγιο ή ζωοφιλικό σωματείο υπογράφει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία δηλώνει την παραλαβή του ζώου, την υποχρέωσή του να τηρεί τις υποχρεώσεις που καθορίζονται στο άρθρο 2 παρ. 1α και ότι λαμβάνει γνώση των κυρώσεων του άρθρου 12.Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να σημάνει το ζώο και να το καταγράψει με τρόπο που προβλέπεται για τα δεσποζόμενα ζώα πριν την παραλαβή του από το καταφύγιο.

β) Σε κάθε περίπτωση υιοθεσίας αδέσποτου ζώου που έχει ενταχθεί στο περιβάλλον ο ιδιοκτήτης του υποχρεούται να ενημερώνει το Δήμο στα μητρώα του οποίου είναι καταχωρημένο και να το σημαίνει εντός 20 ημερών με τρόπο που προβλέπεται για τα δεσποζόμενα ζώα.

γ) Σε περίπτωση υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από φυσικά πρόσωπα ή φιλοζωικά σωματεία χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το πρόσωπο που αναλαμβάνει την αποστολή το ζώου προς τα προαναφερθέντα φιλοζωικά σωματεία πρέπει να υποβάλλει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/ 1986, στην οποία δηλώνει την παραλαβή του ζώου και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για πειραματικούς ή άλλους επιστημονικούς σκοπούς σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του Π.Δ. 160/91 (Α΄ 64) για την προστασία των σπονδυλωτών που χρησιμοποιούνται για πειραματικούς ή άλλους σκοπούς επιστημονικώς σε συμμόρφωση με την οδηγία 86/609 ΕΟΚ του Συμβουλίου.
2. Το βιβλιάριο υγείας του ζώου.
3. Το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης.
4. Αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης παραλαβής από το Δήμο σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 2α της παρούσης.
5. Βεβαίωση του αναγνωρισμένου Φιλοζωικού Σωματείου της περιοχής προορισμού του ζώου με τα πλήρη στοιχεία του φυσικού προσώπου που θα υιοθετήσει το ζώο και ότι ο νέος ιδιοκτήτης πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την υιοθεσία.

No comments:

Post a Comment

Translate