Search This Blog

Thursday, June 4, 2009

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΠΟΡΟ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ (αναδημοσίευση 28/05/2009)

Λίγο πρν από το Πάσχα, ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά, όπως κάθε χρόνο η αναμενόμενη πλεόν εξολόθρευση κατοικιδίων ζώων μέσα στην πόλη του Πόρου. Στόχος οι γάτες. Γάτες που ταίζονται, στειρώνονται στην πλειοψηφία τους, βοηθούν να μην γεμίσουν τα σπίτια φίδια και ποντίκια και καταλήγουν άψυχα κουφάρια, δηλητηριασμένα από «ανθρώπινο» χέρι. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 4 κρούσεις, ( η τελευταία πριν μερικές ώρες) , με θύματα περίπου 50 γάτες. Παράπλευρες απώλειες, 2 σκυλιά.Αλλα 2 ευτυχώς σώθηκαν και ένα ακόμα χαροπαλεύει. Ανήκουν σε σπίτια αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το ένα από αυτά παραλίγο να προδώσει τον δράστη γαυγίζοντας δαιμονισμένα, μέχρι που σώπασε δια παντός.

Δυστυχώς η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται όπως θα έπρεπε:
1.Η Αστυνομία βαριεστημένα καταγράφει απλώς τις μηνύσεις όσων επιμένουν να καταγγείλλουν το έγκλημα, παρά την προσπάθειά τους να τους αποτρέψουν με εκφράσεις όπως, «θα βρεις τον μπελά σου», «δε θα γίνει τίποτα» κτλ. Γιά έρευνα και συλλογή πληροφοριών γιά τον εντοπισμό του δράστη ούτε συζήτηση....
2.Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πόρου, αδιαφορεί παντελώς και παρατηρεί αυτό το φρικαλέο φαινόμενο, με απόλυτη απάθεια. Είναι δε κρίμα, που η πρόεδρος του, δεν έχει ενεργό ρόλο γιατί ως μέλος της τοπικής αυτοδικοίκησης θα μπορούσε να κάνει κάτι.
3. Οσοι από τους πολίτες γνωρίζουν δε μιλούν, ούτε καταγγέλουν, ούτε δέχονται να καταθέσουν ως μάρτυρες επιτρέποντας να διαιωνίζεται η εξευτελιστική γιά το νησί κατάσταση.

Παρόλα αυτά να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πόρου κύριο Δημήτρη Στρατηγό, ο οποίος πάντα κοντά στα ζώα, δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει αφίσα, αναζητώντας τους δράστες.

Θα σας ενημερωσουμε αν ο δήμαρχος τελικά τηρήσει τον λόγο του.

Θερμή παράκληση!!! Βοηθήστε μας να βρούμε τους εγκληματίες. Είναι άδικο να πεθαίνουν αβοήθητα ζωάκια.

kat.varela@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Translate