Search This Blog

Sunday, July 12, 2009

25 ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Υπάρχουν εξελιξεις ευχάριστες για τα σκυλάκια

Oι εθελοντές έχουμε κανονίσει με 2 δήμους & 1 πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα να προχωρήσουν οι στειρώσεις εμβολιασμοί των υπόλοιπων ενήλικων ζώων. Τα προγράμματα είναι ΔΩΡΕΑΝ και ευτυχώς δεν θα επιβαρυνθούμε καθόλου .

Ολα τα ζώα έχουν καταγραφεί, έχουν αριθμηθεί ενώ ένα σκυλάκι έχει ήδη στειρωθεί.
Αυτή την εβδομάδα ελπίζουμε να προχωρήσουμε σε 3-4 στειρώσεις/εμβολιασμούς ακόμα.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επεμβαίνουν συνεχώς στην περιοχή καθώς τα ζώα ήταν πάντα επιφυλακτικά(για αυτό & επιβίωσαν τόσο καιρό). Ομως οι συνεχείς επισκέψεις σωματείων & εθελοντών προκειμένου να πιαστούν τα ζώα φόβησε ιδιαίτερα τα σκυλιά, τόσο ώστε να μην πλησιάζουν σχεδόν ούτε για φαγητό.

Δύο πολίτες με επιμονή προσπαθούν να τα ηρεμήσουν & να τα εξοικοιώσουν με τους ανθρώπους ξανά, ώστε με τη βοήθεια των εξειδικευμένων υπαλλήλων των δήμων τα σκυλάκια να μπορέσουν να μεταφερθούν με ασφάλεια και τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τα ίδια.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ να σταματήσουν τη συνεχή χορήγηση ηρεμιστικών καθώς α. δεν τα "πιάνει" κανένα ηρεμιστικό β. η συνεχής χρήση χωρίς τη παρουσία κτηνιάτρου μπορεί να αποβεί μοιραία σε άρρωστα ζώα

Γ.Σωματείο επενέβη οικοιωθελώς και ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη περίθαλψη 8 κουταβιών 3 μηνών (αν και τελικά θα χρειαστεί θελοντές/πολίτες να καλύψουν το ποσό των 6.000!!)

Για οποιαδήποτε πληροφορία/εθελοντική βοήθεια παρακαλώ επικοινωνείτε με daphne.kosma@gmail.com, christina_loh_1972@yahoo.gr

No comments:

Post a Comment

Translate