Search This Blog

Monday, July 6, 2009

Η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Δυστυχως η μάχη για τα αδέσποτα ειναι συνεχής.Εμείς ως εθελοντές/πολίτες/εργαζόμενοι δικαιούμαστε άδεια & διακοπές!Τι γίνεται όμως για όσους μένουν πίσω να φροντίζουντα δεκάδες αδέσποτα που εναποθέσαμε στη φροντίδα τους ώστε εμείς να πάμε ήσυχοι τις διακοπές μας?

Ετσι απορώ και εγώ για το δίμηνο που θα διανύσουμε! Απορώ για το μέλλον περίπου 80 ζώων, που όλα χρειάζονται φοβερή φροντίδα & περίθαλψη (καθώς τα περισσότερα λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή ή είναι κουτάβια). Απορώ για τους πόρους αλλά περισσότερο για το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται ώστε να γίνει σωστή διαχείριση των ζώων που περιθάλπτονται!

Ετσι μετά βεβαιότητας μπορώ να πω, μετά από 2 επισκέψεις στη Ζωοφιλική Ελευσίνας τη τελευταια εβδομάδα, ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο από τη στιγμή που 80 ζώα - και οχι μονο- τα έχουν εναποθέσει στα χέρια μιας μόνο γυναίκας, της προέδρου κας Αθανασιάδη, που με φοβερο προσωπικό κόστος έχει αναλάβει όλα τα αδέσποτα της Ελευσίνας!!!

Πως ενας ολόκληρος δήμος περιμένει από ένα άτομο μονο να περιθάλψει όλα τα χτυπημένα ζώα & τα κουτάβια που πετάνε ασύστολα πάνω απο τα κάγκελα? Και μάλιστα σε ένα χώρο τελείως ακατάλληλο αλλά και το μόνο που μπορεί ο δήμος να διαθέσει? Σε ένα χώρο όπου η βροχή δημιουργεί λίμνες & τα ζώα κολυμπάνε μέσα σε αυτές? Σε ένα χώρο που δεν έχει πρόσβαση αποριμματοφόρο για να μεταφέρονται τα σκουπίδια? Σε ένα χώρο που τα διαζώματα (πρόχειρα φτιαγμένα) δεν έχουν καν πόρτες? Σε ένα χώρο πηγμένο στο χώμα και στη λάσπη που μαζεύει κουνούπια & τσιμπούρια παρά τους συνεχείς ψεκασμούς & αποπαρασιτώσεις?

Πώς μια ολόκληρη κοινωνία πειρμένει απο ένα άνθρωπο να λάβει & να διαχειριστεί όλες τις κλήσεις για βοήθεια χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ να συνδράμει για τη καθαριότητα του χώρου παραμονής των ζώων, για το τάισμα, για τη καθημερινή τους φροντίδα?

Ετσι με μεγάλη στεναχώρια & θλίψη, κοιτάμε με ενδιαφέρον ένα χώρο που με τόση φροντίδα μια χούφτα εθελοντών με προσωπικά μας έξοδα & τεράστια κούραση ευπρέπησαμε μόνο και μόνο για να βλέπουμε πλέον το κόπο μας να πνίγεται στα τσιμπούρια, στο καλαζααρ, στη βροχή που μας βρήκε όλους απροετοίμαστους! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΟ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ - ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΕΙΣ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ!ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ(ΤΡΟΦΕΣ & ΑΜΠΟΥΛΕΣ & FRONTLINE ΣΠΡΕΙ)

Η στέγη καταρέει. Η μονη "κολώνα" της, η πρόεδρος, καταρρέει!Και μαζί της όσα ζώα περιμένουν απο ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ βοήθεια!

(christina_loh_1972@yahoo.gr, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΗ,ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ)

No comments:

Post a Comment

Translate