Search This Blog

Wednesday, July 22, 2009

Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

Subject: Nea Filadelphia

Γεια σε όλους,Την Περασμένη Δευτέρα η Κική από το Φιλοζωικό συναντήθηκε με τον Δήμαρχο για τα θέματα του Καταφυγίου. Η συνάντηση ΔΕΝ πήγε καλά.

Ο Δήμαρχος γνωρίζει ότι στο καταφύγιο φιλοξενείται διπλάσιος αριθμός ζώων από αυτόν που προβλέπεται και απαίτησε άμεσα να μειωθεί δραματικά αυτός ο αριθμός.

Τον περασμένο μήνα περισσότερα από 15 ενήλικα αλλά και νεογέννητα σκυλιά μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο, είτε τραυματισμένα, είτε πετάχτηκαν πάνω από την περίφραξη .

Αυτή η τακτική της εγκατάλειψης θα συνεχίζεται μέχρι ο Δήμος αναγνωρίσει το σημαντικό ρόλο που έχει στο να πείσει τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας ότι πρέπει να στειρώνουν τα ζώα τους.

Σκοπός του καταφυγίου είναι να βοηθά και να περιθάλπει τραυματισμένα και άρρωστα ζώα και στη συνέχεια είτε να τους βρίσκει ένα καλό σπίτι, είτε να επιστρέφουν στην περιοχή από την οποία περισυλλέχτηκαν. Δεν είναι σκοπός μας να στεγάσουμε όλα τα ανεπιθύμητα κουτάβια που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της πρακτικής να μην στειρώνονται τα ζώα συντροφιάς. Δεν έχουμε ούτε το χρόνο, ούτε τη δύναμη αλλά ούτε και τα χρήματα για να συνεχίσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος κ.ος Κοντός πρέπει να κάνει μια ενημερωτική εκστρατεία, μέσω ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση) και να παραχωρήσει συνεντεύξεις στις τοπικές εφημερίδες προκειμένου να διαδώσει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν Νόμοι που προβλέπουν την καταγραφή και την στείρωση του ζώου, και ότι ο Δήμος υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια χρηματοδοτώντας τις στειρώσεις όλων των ζώων συντροφιάς και ειδικά των θηλυκών σκύλων.

Επικοινωνήστε με το γραφείο του Δημάρχου είναι 2132049000, fax 2132049006 και e-mail neafiladelfeia@neafiladelfeia.gr και γνωστοποιήστε τους ότι είναι ευθύνη των τοπικών αρχόντων και του κράτους να εκπαιδεύσει τους πολίτες στο πώς να είναι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιου και να τους παρέχει τα μέσα για να στειρώνουν τα ζώα τους και όχι να επαφίενται στους εθελοντές του Φιλοζωικού της Νέας Φιλαδέλφειας να κάνει τη δική τους δουλειά.

Προφανώς ένα πρόγραμμα στείρωσης θα πάρει καιρό για να υλοποιηθεί, και για το λόγο αυτό ζητάμε όποιον έχει κήπο και λίγη σκιά, να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία ζώα μας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Έχουμε πολλά σκυλιά σε μεγάλη ηλικία, τα οποία αυτό που κάνουν όλη την ημέρα είναι να παραμένουν ξαπλωμένα. Μερικά είναι τυφλά, κουφά ή έχουν προβλήματα ρευματισμών. Δεν χρειάζονται επίβλεψη, παιχνίδια ή μακρινούς περιπάτους, ή οποιασδήποτε μορφής εκπαίδευση. Δεν είναι οικόσιτοι και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται καν να τα βάζετε μέσα τη νύχτα. Το μόνο που χρειάζονται είναι φαγητό, νερό και ένα σκιερό μέρος για να ξαπλώνουν. Θα σας παρέχουμε εμείς το φαγητό, τα σκεύη, το σπιτάκι, τα "προικιά" του και κάθε φάρμακο που μπορεί αν χρειαστεί.

Εάν μπορέσουμε να βρούμε θετούς γονείς (για φιλοξενία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου) για 10-20 από τα ζώα μας, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την επιλογή του ποιος βγαίνει πίσω στο δρόμο και ποιος πάει για ευθανασία. Θα μπορέσουμε να παραμείνουμε με τον μέγιστο αριθμό ζώων (35) μέχρι το τέλος Σεπτέμβριο που επιστρέφουν όλοι από τις διακοπές τους και ανοίγει ο δρόμος για υιοθεσίες.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε υιοθεσίες ενώ αντίθετα έχουμε πολλές νέες αφίξεις.Σας παρακαλούμε να σκύψετε μέσα στην καρδιά σας, σκεφτείτε τα σκυλάκια αυτό το καλοκαίρι και σκεφτείτε ένα τρόπο να βοηθήσετε. Ρωτήστε φίλους στην πόλη ή σε κοντινά χωριά αν ενδιαφέρονται να φιλοξενία ή υιοθεσία. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και χρειαζόμαστε κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το καταφύγιο ανοικτό.

Με τις θερμότερες ευχές μας,Helen Siwak, Εθελόντριαhttp://www.facebook.com/l/;www.friendsofanimals-nf.com

No comments:

Post a Comment

Translate