Search This Blog

Wednesday, September 30, 2009

TA NEOTEΡΑ ΓΙΑ ΤΟ PITBULL ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ

01/10/2009

http://adespotathriasio.blogspot.com/2009/09/1709.html
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Γεια σας,


Όπως ήδη γνωρίζετε, το πίτμπουλ των Σφακίων βρίσκεται σε καταφύγιο ζώων.
Μετά την γνωστή νομική διαδικασία που ακολουθήσαμε, το σκυλάκι παραδόθηκε σε μας από το αστυνομικό τμήμα Σφακίων.
Είναι πολύ καλού χαρακτήρα και χθες το στειρώσαμε, φιλικό αλλά και λίγο μελαγχολικό .Περίπου 20 κιλά και ήρεμο.
Το νεώτερο είναι ότι οι συγγενείς του νεαρού ζήτησαν μια συνάντηση μαζί μας , η οποία και έγινε στα Χανιά.
Δεχτήκαμε να μιλήσουμε μαζί τους , γιατί στόχος μας ήταν να έλθουμε σε μια φιλική επικοινωνία με τον νεαρό, να μπορεί να βλέπει το ζώο, να συζητήσουμε ήρεμα μαζί του , να του εξηγήσουμε γιατί αυτό που έγινε δεν ήταν σωστό, έστω και αν υπάρχει το δικαιολογητικό γι αυτόν, του περιβάλλοντος της κοινωνίας των Σφακίων που μεγάλωσε, περιβάλλον σκληρό, με παραδόσεις άγριες για τα ζώα κλπ.
Όμως κάναμε λάθος στις εκτιμήσεις μας.
Ο συγγενής με τον οποίο μιλήσαμε, θείος του παιδιού, ήταν επιθετικός λεκτικά μαζί μας, αμετανόητος, με αντιλήψεις προ Χριστού κλπ.
Ζήτησε να μας δεί γιατί θέλει το ζώο. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους και το ζητάνε τόσο επίμονα Μάλλον είναι η γραμμή του δικηγόρου τους , η ο εγωισμός της περιοχής , που δεν μπορούν να αποδεχτούν , ότι Σφακιανοί αυτοί και ηττηθήκανε, αφού κατορθώσαμε να τους πάρουμε το σκυλί , που επίμονα αρνιόντουσαν.
Δήλωσε , ότι το ζώο το βρήκε αυτός με κομμένα τα αυτιά και το προστατέψανε, ότι είναι δικό του και όχι του νεαρού, ότι θα πάει στον εισαγγελέα να του τα εξηγήσει, ότι καταστρέψαμε το παιδί, ότι δεν θέλει να μας δει στα μάτια του, ότι στο δικαστήριο θα ομολογήσει , ότι είναι δικό του και έτσι θα του το δώσουν, ότι άλλος έγραφε αυτά στο ιντερνετ, ότι αυτοί έτσι κάνουν και με τα παραγωγικά ζώα και τους κόβουν και την ουρά κλπ, ότι δεν χρειάζεται γι αυτό κτηνίατρο, ότι δεν υποφέρουν , όταν γίνεται αυτό και είναι για το καλό τους γιατί με την ουρά θα υπέφεραν πιο πολύ, ότι δικό του είναι το σκυλί και ότι θέλει το κάνει και μια σειρά άλλες τέτοιες μπουρδολογίες , που δεν είναι και τόσο μπουρδολογίες , αλλά εκφράζει την άποψη των ανθρώπων για τα ζώα κλπ.
Με ρώτησε γιατί θέλουμε αυτό το σκυλί , αφού έχουν και άλλα.
Αυτό το τελευταίο το γνωρίζουμε., δεν ξέρω ,αν θα μπορέσουμε , τουλάχιστον προς το παρόν να το αντιμετωπίσουμε.
Θα το συνεννοηθούμε με την εισαγγελέα , που χειρίστηκε άψογα την υπόθεση. Δεν αναφέρομαι στα επιχειρήματα που του αντιτείναμε στις ανοησίες τους, είναι εύλογο το τι του απαντήσαμε.
Όπως καταλαβαίνετε, το σκυλί θα παραμείνει σε μας, προσπαθούμε να του βρούμε ένα οικογενειακό περιβάλλον για καλύτερη διαβίωση.
Ας μη ξεχνάμε ότι προσωρινά βάσει του νόμου κατέχουμε το σκυλί και έτσι δεν μπορούμε να μιλάμε για κανονική υιοθεσία.
Έχουμε πάρει σαν σύλλογος αρκετά κακοποιημένα ζώα με εισαγγελική εντολή, και κατόπιν με γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του, ότι δεν θα το ζητήσει πίσω, το δίναμε για υιοθεσία.
Αυτή τώρα είναι μια διαφορετική ιστορία, αφού έχουν «σκυλιάσει» να το πάρουν πίσω. Προφανώς είναι η υπερασπιστική τακτική του δικηγόρου τους.
Ρωτάμε και πάλι αν υπάρχει ενδιαφέρον για μεγάλο χρονικό διάστημα να υιοθετήσει κάποιος το ζωάκι, που ίσως να είναι και για πάντα.
Στα Χανιά είναι δύσκολο να γίνει αυτό γιατί φοβούνται βεντέτα των Σφακιανών.
Σαν σύλλογος το άμεσο επόμενο θέμα μας σχετικά με αυτή την υπόθεση, είναι ένα άρθρο στον τοπικό τύπο και μια εκπομπή στην τηλεόραση, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, γιατί η κοινή γνώμη στα Χανιά είναι διχασμένη με τις ενέργειές μας, πρώτον από άγνοια των νόμων και των πραγματικών περιστατικών και δεύτερον λόγω του νεαρού της ηλικίας του παιδιού και το ότι πριν ένα χρόνο έχασε τον πατέρα του και τρίτον και κυριότερο της γνωστής παιδείας για τα ζώα.
Το δεύτερο βήμα μας θα είναι η συνεννόηση με την εισαγγελέα για τα άλλα σκυλιά
Και το τρίτο ομιλίες στα δημοτικά σχολεία της περιοχής Σφακιών, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα , που 3 χρόνια τώρα παρουσιάζει ο σύλλογός μας στα δημοτικά του νομού.
Για τον σύλλογο

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Μπομπολάκη Νατάσα

No comments:

Post a Comment

Translate