Search This Blog

Sunday, October 25, 2009

80χρονος ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΟ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Σχετικά με το τραγικό περισταιτκό της 11-10-2009 που 80χρονος πυροβόλησε αδέσποτο σκυλί,σας ενεημερώνουμε ότι το ζώο βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο ηλικιωμένος είχε πυροβολήσει πολλές φορές το σκυλί που ήταν έγκυο , με αποτέλεσμα να σκοτώσει τα έμβρυα και να προκαλέσει πάρα πολλά τραύματα σε όλο το σώμα του ζώου.
Η Ομάδα μας φρόντισε αμέσως και παρέλαβε το ζώο και το μετέφερε για ιατρική περίθαλψη.


Εκφράζουμε τη λύπη μας αλλά και τον αποτροπιασμό μας για τέτοιου είδους αγριότητα και βαρβαρότητα κι ακόμα περισσότερο μας απογοήτευσε το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος σε επικοινωνία που είχε με κάποια τηλεοπτικά κανάλια έδειξε πως το μόνο που τον απασχολούσε ήταν ότι του πήραν την καραμπίνα...Ασκήθηκε εναντίον του αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη και η ΖΟΕΣ στην περίπτωση που το ζώο χάσει τη ζωή του θα κινηθεί ποινικά εναντίον του δράστη.

Είναι καιρός πια να καταλάβουμε όλοι πως εκεί που δεν υπάρχει ανθρωπιά θα εφαρμόζονται οι νόμοι που προστατεύουν το δικαίωμα ζωής και στα ζώα.

Πληροφορούμε επίσης τους συμπολίτες μας ότι και οι δύο δήμοι του νησιού εφαρμόζουν πρόγραμμα στείρωσης για τα αδέσποτα ώστε προοδετυικά να υπάρξει έλεγχος του πλυθησμού τους. Καλό λοιπόν είναι οι πολίτες να απευθύνονται και στους δύο δήμους για να στειρωθούν τα δέσποτα της γειτινιάς τους.

Αναρτήθηκε από SALAMINA-PRESS στις 00:17
http://salamina-press.blogspot.com/2009/10/blog-post_15.html

No comments:

Post a Comment

Translate