Search This Blog

Thursday, October 15, 2009

ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ


ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ
Εθελοντές στην Αττική και όχι μόνο παλεύουμε για την ευζωια και τη μακροζωια των αδέσποτων της χώρας.

Ενας βασικός μας στόχος μας ειναι να βρουμε ιδανικό σπιτι για τα ζωάκια που δυσκολεύονται να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες της πόλης.

Ομως η δυνατότητα περισυλλογής ή φιλοξενίας όλων των αδέσποτων (σκυλών ή γάτων) είναι αδύνατη. Μόνο ζώα με προβλήματα υγείας ή κουτάβια σε κίνδυνο περισυλλέγονται και φιλοξενούνται. Ετσι τα υγιή ζώα εμβολιάζονται και σε περίπτωση ανάγκης τους παρέχεται θεραπευτική αγωγή και μετά επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο (συνήθως στειρωμένα με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες ή τη βοήθεια των δήμων ή κοινοτήτων ή ζωοφιλικών οργανώσεων).

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
Για αποφυγή ταλαιπωρίας των ζώων με άσκοπες μετακινήσεις αλλά και για δυνατότητα επιτήρησης της ευζωίας των αδεσποτών μας, προτιμουμε οικογένειες στην πόλη που βρίσκονται τα ζώα αλλα δεν αποκλείονται οικογένειες και απο άλλες πόλεις της Ελλάδας.

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ
Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΕΑΣ!
ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ ή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ...
Ειναι ζωντανά όντα με συναίσθηση που θα μείνουν μαζί μας για πολλά πολλά χρόνια. Ετσι ο κάθε υποψήφιος γονέας πρέπει να συνειδητοποιήσει κατ αρχάς ότι ΥΙΟΘΕΤΕΙ δεν αγοράζει!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ
-Ο υποψήφιος ανάδοχος επικοινωνεί μαζί μας και μας δίνει μερικά απαραίτητα στοιχεία (τόπο διαμονής, συνθήκες διαβίωσης του ζώου κλπ)

-Κλείνουμε ραντεβού και η ανάδοχη οικογένεια θα πρέπει να περάσει απο το χώρο φιλοξενίας να δει απο κοντά το ζώο για το οποίο ενδιαφέρεται. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ καθώς ο χρόνος των εθελοντών ειναι πολύτιμος και περιορισμένος ενώ και τα ζώα ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο!

-Αφου η ανάδοχη οικογένεια αποφασίσει συνειδητά και υπεύθυνα να υιοθετήσει ένα ζώο υπάρχουν 2 εκδοχές

α. Για τα ζώα εκτός προγραμμάτων η ανάδοχη οικογένεια >ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ και θα μπορεί να παραλάβει το ζωο κατόπιν 2-3 ημερών.
>ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ των εμβολίων,στειρώσεων και ιδιως της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ με την υποχρέωση να μας ενημερώσει για τον αριθμο microchip εντος 15 ημερών.

β.Για τα ζώα που καλύπτονται απο το προγραμμα της sapt hellas, απο δήμους ή κοινότητες ή ζωοφιλικους συλλογους θα δοθούν αφού γίνουν εξετάσεις αίματος (πριν την υιοθεσία αν πρόκειται για ενήλικο σκύλο ή σε ύστερο χρόνο, ως πρώτες προληπτικές, κοντά στην ενηλικίωση), ψηφιακή ταυτοποίηση, πρώτη πλήρης αντιπαρασιτική θεραπεία, πρώτος πλήρης κύκλος εμβολιασμού και, βεβαίως, στείρωση (εκτός αν είναι κουτάβι οπότε ορίζεται ραντεβού σε ύστερο χρόνο). Η στείρωση επίσης δεν είναι υποχρεωτική για αρσενικούς σκύλους, εφόσον δεν θα συμβιώσουν με θηλυκή σκυλίτσα ή εφόσον η τυχόν υπάρχουσα θηλυκή είναι ήδη στειρωμένη.
γ.Αν δεν προκύψει συμφωνία υιοθεσίας, τότε ο σκύλος επιστρέφεται στο σημείο περισυλλογής του (αν ήταν αδέσποτος).Αυτό δεν ισχύει για κουτάβια τα οποία περισυλλέγησαν ως υποψήφια για υιοθεσία και τελικά δεν υιοθετήθηκαν. Φιλοξενούνται από εθελοντές μας μέχρι να τους βρούμε κατάλληλο σπίτι.
META THN YIOΘΕΣΙΑ
-οσα αδεσποτάκια καλύπτονται απο το προγραμμα της sapt hellas καλυπτονται με δια βιου ηλεκτρονική εκπαιδευση και υποστηριξη οικογένειας και ζώου
-όσα αδεσποτάκια δεν καλύπτονται απο προγράμματα, οι εθελοντές διατηρουν το δικαίωμα επίβλεψης της πορείας του ζώου.
-η ανάδοχη οικογένεια οφείλει να μας ενημερώσει για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ EΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ "ΧΕΡΙΑ" Ή ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΑΝΑΔΟΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ.
ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ...

Επισημαίνουμε οτι η όλη μας προσπάθεια προσπαθεί να εξασφαλίσει κατ αρχάς τα αδεσποτάκια...Για αυτο και ελπίζουμε στην κατανόηση και στη συνεργασία σας

No comments:

Post a Comment

Translate