Ζάκυνθος : Παραχώρηση χώρου απο τον Δήμο για τα αδέσποτα
Συντάχθηκε απο τον/την Adespoto.Gr
Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010
Ζάκυνθος : Παραχώρηση χώρου απο τον Δήμο για τα αδέσποταΛύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα φαίνεται ότι βρήκε ο Σύλλογος για τη μέριμνα των ζώων, αφού σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγανά, η παλιά χωματερή του Παντοκράτορα (θέση Μαυρομάτη), θα μετατραπεί σε σταθμό διέλευσης ζώων.
Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος έψαχνε οικόπεδο εδώ και καιρό, όμως δεν υπήρχε το ανάλογο ενδιαφέρον από τους φορείς. Το συγκεκριμένο δεδομένο άλλαξε με την παρέμβαση του Δήμου Λαγανά, ο οποίος παραχώρησε την πρώην χωματερή του Παντοκράτορα και έτσι τα μέλη του Συλλόγου μπορούν από ΄δω και πέρα να κάνουν τις ενέργειες που απαιτούνται, ούτως ώστε να φιλοξενούνται εκεί τα αδέσποτα ζώα.
Το μέλος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου, Ντιάνα Παράσχη, τόνισε ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα τοποθετηθούν 20 κλουβιά μεγάλων διαστάσεων και τα σκυλιά θα παραμένουν εκεί μέχρι να υϊοθετηθούν. "Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή Λαγανά, καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, κ. Κώστα Μαρκουτσά, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για το εν λόγω ζήτημα και πραγματικά η συνδρομή του ήταν υπερπολύτιμη. Καταφέραμε να βρούμε έναν χώρο για τα αδέσποτα ζώα και αυτό θεωρώ πως είναι μια θετική εξέλιξη. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα στρέμμα της παλιάς χωματερής του Παντοκράτορα, εντός της οποίας θα στηθούν 20 κλουβιά μεγάλων διαστάσεων. Μέσα στο κάθε κλουβί θα φιλοξενείται μόνο ένα σκυλί και θα παραμένει εκεί έως ότου υϊοθετηθεί.

Ο Δήμος Λαγανά, περά από την παραχώρηση του οικοπέδου, προέβη και στην υπογραφή σύμβασης με κτηνίατρο, ο οποίος θα αναλάβει να στειρώσει όλα τα αδέσποτα ζώα του Δήμου" υπογράμμισε η κ. Παράσχη.

Εν τω μεταξύ, το Φιλοζωϊκό Σωματείο βρίσκεται σε συνεργασία και με τη δημοτική αρχή Ζακυνθίων, η οποία θα αξιοποιήσει, ύστερα από πρόταση του Σωματείου, ένα πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που χρηματοδοτεί με 70% τις ενέργειες που θα λάβουν χώρα για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.