Search This Blog

Friday, August 6, 2010

δωρεάν παροχή ποντικοφάρμακου από ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Θέμα: δωρεάν παροχή ποντικοφάρμακου από ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡ
Προς το ΥπουργείοΑγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμωνΥπουργό κα Κατερίνα Μπατζελή
Προς όλουςτους Δήμους της χώρας
Προς http://www.facebook.com/l/8de39dqqMajLrxCDzOSo-S9QMNQ;την\Κ.Ε.Δ.Κ.Ε

ΘΕΜΑ: δωρεάν παροχή ποντικοφάρμακου από τους Δήμους της Χώρας.

Κύριοι,

Με έκπληξη, λύπη, αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τελευταία, ότι πολλοί Δήμοι στην χώρα μας μοιράζουν στους δημότες τους δωρεάν, μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων για την εξολόθρευση των ποντικών!!!

Απορούμε πως είναι δυνατόν εν έτι 2010 και καθ’ οδόν για την οργάνωση μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας, όπως η κυβέρνηση σας διακηρύσσει, να γινόμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας ανεύθυνης τακτικής.

Αναλογίστηκε άραγε κανείς από τους υπεύθυνους διοικούντες των Δήμων ποια ακριβώς μπορεί να είναι η χρήση της θανατηφόρας αυτής ουσίας στα χέρια του κάθε πολίτη;

Πως είναι ποτέ δυνατόν οι καθ’ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων να επιδεικνύουν τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά μοιράζοντας αδιακρίτως και ανεξαιρέτως μια απαγορευμένη ουσία, όπως είναι το ποντικοφάρμακο, χωρίς να γνωρίζουν ούτε να μπορούν να ελέγξουν τη μετέπειτα χρήση του, τόσο σε ανθρώπους όσο και στα ζώα?

Η Π.Σ.Ε. εκτιμά ότι, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διάθεση και ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων καθώς και των όρων και προϋποθέσεων για την διάθεση και διακίνηση αυτών με βάση το σχετικό κοινοτικό δίκαιο, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να ενσωματωθεί ρητά διάταξη για το θέμα της απαγόρευσης πώλησης του ποντικοφάρμακου στη χώρα μας, το οποίο συνδέεται άμεσα με την πάγια τακτική εξόντωσης χιλιάδων δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων κάθε χρόνο αλλά και άγριας πανίδας στην περιφέρεια , ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ζητάμε να πάψει να διακινείται το ποντικοφάρμακο από τους Δήμους. Τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης να στείλουν κατεπείγουσα εγκύκλιο σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες, ώστε να σταματήσει επί τόπου η διανομή μεγάλων ποσοτήτων ποντικοφάρμακου.

Επίσης σύμφωνα με τις θέσεις των φιλοζωικών σωματείων και όσον αφορά την εξόντωση των ποντικών θα πρέπει να αφήσουμε την φύση να επενεργήσει. Οι γάτες- φυσικός εχθρός των ποντικών- μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους, αν σεβαστούμε την παρουσία τους στην ζωή μας και φροντίσουμε (με στειρώσεις) να διατηρήσουμε τον αριθμό τους ελεγχόμενο.

Επίσης μπορεί να ληφθούν σοβαρά μέτρα καθαριότητας από τους Δήμους, έτσι ώστε να περιοριστεί κατά τρόπο φυσικό η ύπαρξη ποντικών.

Επιτέλους ας βάλουμε τέρμα στην αλόγιστη και ανεύθυνη παρέμβαση στην φύση και το περιβάλλον με τις καταστροφικές ενέργειες της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ευελπιστούμε ότι με την συνεργασία και την συνεχή ανταλλαγή θέσεων σε μόνιμη βάση ,θα υπάρξει μια ουσιαστική συμβολή για την βελτίωση της τραγικής κατάστασης των ζώων στη χώρα μας, αλλά και ως προς την κατεύθυνση αλλαγής της γενικότερης συμπεριφοράς μας προς όλα τα ζώα.

Περιμένουμε την ΑΜΕΣΗ διακοπή δωρεάν παροχής μεγάλων ποσοτήτων ποντικοφάρμακου από τους Δήμους στους δημότες τους και να αποσυρθούν οι ποσότητες, που έχουν ήδη διατεθεί.

Η χρήση του ποντικοφάρμακου για την δηλητηρίαση ζώων είναι σε όλους μας γνωστή, είναι γνωστό επίσης, ότι μετά την δωρεάν διάθεση ποντικοφάρμακου από τους Δήμους, έχουμε κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων δηλητηρίασης των ζώων, κάθε λογής ζώων, ακόμη και αυτών της άγριας πανίδας & πουλιών υπό εξαφάνιση.

Με εκτίμηση,

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Υπεύθυνη επικοινωνίας Ζωή ΚοντούΙστορικός αθλητισμούΤηλ. 6989860166

No comments:

Post a Comment

Translate