Search This Blog

Saturday, October 2, 2010

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 04/10 ΣΤΙΣ 11.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Είναι σημαντικό τη Δευτέρα να είμαστε όλοι έξω από τη βουλή στις 11.00 για να διαμαρτυρηθούμε για όλα τα δεινά των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας και να απαιτήσουμε αυστηρότερες ποινές και εφαρμογή του νόμου για την κακοποίηση των ζώων!
Ακολουθεί συνέντευξη τύπου στις 14.00 (διαβάστε την πρόσκληση πιο κάτω)

Παρακαλώ προωθήστε!

Ευχαριστώ πολύ
Ροζίνα Χριστοδουλάτου
Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας και εθελοντές
www.zse.gr


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αθήνα 04.010.2010

Προς τον
Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο και τους βουλευτές της Βουλής.


Οι συγκεντρωθέντες σήμερα 04.10.2010 , Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, έξω από την Βουλή των Ελλήνων αλλά και νοερά χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας δηλώνουμε αποφασιστικά τα παρακάτω:

Στον δρόμο για την οργάνωση μιας νέας κοινωνίας οι πολίτες υπερασπιστές της προστασίας, της ευημερίας και των δικαιωμάτων των ζώων δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και να μπαίνουν στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
Δυστυχώς διαχρονικά οι πολιτικές όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων έχουν σαν τελευταία προτεραιότητά τους, τα ηθικού, πολιτιστικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, θέματα των ζώων.
Γι αυτό και αρνούμαστε πλέον « να κάτσουμε στην θέση μας», αρνούμαστε την κυρίαρχη αντίληψη που εκφράζεται με τη λαϊκίζουσα άποψη « με τα ζώα θα ασχολούμαστε τώρα».
Έχουμε βαρεθεί και κουραστεί να ακούμε από τα χείλη των ιθυνόντων, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών την άποψη « προηγούνται άλλα θέματα» ή «έχουμε άλλες προτεραιότητες».
Έχουμε απηυδήσει τα θέματα των ζώων , που δεν αφορούν μεμονωμένες συντεχνίες εργαζομένων αλλά ολόκληρη τη χώρα, τον πολιτισμό της, τις αξίες και τα ιδανικά της να μετατίθενται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και από ανασχηματισμό σε ανασχηματισμό.
Θεωρούμε , ότι είμαστε εξ ίσου οδηγοί και επιβάτες όσο και οποιοσδήποτε άλλος θέτει σαν ώριμη ανάγκη την αλλαγή πορείας της χώρας μας.
Γι αυτό ζητάμε τα θέματα των ζώων να μπουν σε άμεση πια προτεραιότητα γατί ο πολιτισμός μιας χώρας δεν πρέπει να μπαίνει ποτέ στην γωνία, και η συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στην υπόλοιπη ζωή του πλανήτη είναι αλάθητος δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας.
Με βάση λοιπόν τις μακροχρόνιες προσπάθειες και τη συλλογική εμπειρία των φιλοζωικών σωματείων και πολιτών, παραθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις που θα βγάλουν την χώρα μας από το όνειδος της άθλιας συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα και θα την οδηγήσουν στη κατηγορία των πολιτισμένων χωρών της Ευρώπης σε σχέση με το θέμα αυτό.
Ειδικότερα:

Α. ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ :
1.Θέσπιση κανονικού μαθήματος για την υπόλοιπη ζωή στον πλανήτη μας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Θέσπιση του οργάνου εκ μέρους της Πολιτείας για την εφαρμογή των νόμων ,που αφορούν στα ζώα και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων , βελτίωση και προσαρμογή των νόμων αυτών στις σημερινές συνθήκες.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις και σύλλογοι έχουν καταθέσει μια σειρά επιστημονικών προτάσεων και θέσεων , με ιδιαίτερη έμφαση στην λήψη μέτρων α. για την μη εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς
β. τον δραστικό περιορισμό των ανεξέλεγκτων γεννήσεων
γ. την πάταξη του παράνομου εμπορίου ζώων και την μη πώληση ζώων σε καταστήματα και λαϊκές αγορές
δ. την αξιοποίηση των δημοσίων κτηνιατρικών υπηρεσιών για τον περιορισμό του κόστους διαφόρων κτηνιατρικών πράξεων.
ε. την αξιοποίηση των εθελοντών ευρωπαίων κτηνιάτρων.

Η υιοθέτηση αυτών των μέτρων θα οδηγήσει στην λύση του προβλήματος και σε μια χώρα χωρίς αδέσποτα ζώα.

Β. Απαγόρευση εισόδου τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα ,κατάργηση όλων των ζωολογικών κήπων και πάρκων σε όλη την επικράτεια, απαγόρευση της αιχμαλωσίας κητωδών για διασκέδαση σε διάφορα πάρκα


Γ. Δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου και κατάργηση των ετησίων ρυθμιστικών διατάξεων για το κυνήγι , με απώτερο στόχο την οριστική απαγόρευση του βάρβαρου «σπορ» του κυνηγιού στην χώρα μας

Δ. Αντικατάσταση των « κόκκινων» επιχειρήσεων γούνας στην χώρα μας και κίνητρα για άλλες ήπιας μορφής επιχειρήσεις , που δεν θα βασίζονται στον βασανισμό και την φρικτή θανάτωση ζώων.

Ε. Αυστηρότερο νομικό πλαίσιο και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής των παραγωγικών ζώων.
Υποχρεωτική αναισθητοποίηση τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σφαγεία, , εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας καθώς και αυστηρότερες ποινές και κυρώσεις σε περιπτώσεις παράβασής της.
Ενημερωτική καμπάνια για τον περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος και ψαριών και προώθηση της μεσογειακής διατροφής. Άμεση λήψη μέτρων για την υπέρ αλιεία .

Ζ. Απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα σε ερευνητικά κέντρα, νοσοκομεία και πανεπιστημιακές σχολές, ιατρικές και κτηνιατρικές. Αντικατάστασή τους με σύγχρονες εναλλακτικές μεθόδους έρευνας.

Τέλος καλούμε όλες τις Πολιτειακές Αρχές τη χώρας, το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό , τον Πρόεδρο και όλα τα κόμματα τη Βουλής, να πράξουν τα δέοντα , ώστε η χώρα μας να ανακτήσει την υπερηφάνεια της και την αίγλη της και να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα για την προστασία, την ευημερία τα δικαιώματα των ζώων.

******************


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η παρουσία σας στην Συνέντευξη Τύπου που θα δώσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων στις 04.10.2010 , Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στις 14.00 μ.μ. στην μεγάλη αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. , Ακαδημίας 20, θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας και μεγάλη συμβολή στον αγώνα μας για μια Ελλάδα που θα σέβεται την υπόλοιπη ζωή του πλανήτη.

Το θέμα της Συνέντευξης Τύπου θα είναι « Η σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία για τα ζώα στην χώρα μας» και η « Διαχρονική απάντηση της Ελληνικής Πολιτείας : Ελάτε στις 32 του μηνός»


Με εκτίμηση
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πληροφορίες:
Αναστασία Μπομπολάκη, 6976489349
Μαρία Χουστουλάκη , 6979913007
Βάσω Τάκη, 6932726576

No comments:

Post a Comment

Translate