Search This Blog

Monday, July 2, 2012

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΡΟΥΜΠΗ ΑΔΙΚΑ! ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ

ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ?

Πιο κάτω διαβάσατε την άμεση απάντηση του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την υπόθεση του Ρούμπη (και ευχαριστούμε για αυτό).

Δυστυχώς όμως πολίτες και εθελοντές της περιοχής δίνουν διαφορετικά στοιχεία για την όλη υπόθεση τα οποία μας κάνουν να ανησυχούμε για το μέλλον του ΡΟΥΜΠΗ για αυτό και ζητάμε από το ΔΗΜΟ να μας ενημερώσει

α. για τα μέλη των φιλοζωικών που θα παραστούν στο Συμβούλιο
β. για την ημέρα επανατοποθέτησης του Ρούμπη
γ. την ακριβή τοποθεσία όπου ο Ρούμπη θα επανατοποθετηθεί (θεωρούμε αυτονόητο ότι θα είναι στο ίδιο σημείο από το οποίο περισυλλέγη).
δ. να είναι παρόν εθελοντής για τα αδέσποτα που να παραλάβει το ΡΟΥΜΠΗ


Συγκεκριμένα τα στοιχεία των εθελοντών που φροντίζουν το Ρούμπη αναφέρουν ότι:

* Στις 27 Ιουνίου μεταξύ 12.30 πμ -01.00μμ. στην συμβολή Ερμού και Βουλής ένας διερχόμενος δημότης χτύπησε με εφημερίδα το άκακο Ρούμπη. Ο Ρούμπη είναι στειρωμένος, εμβολιασμένος και φοράει περιλαίμιο με κονκάρδες που έχουν τα τηλέφωνα της «Φιλοζωικής Κίνησης του Κέντρου Αθήνας».  Το ζώο αιφνιδιάστηκε και αντέδρασε  με αμυντικό σκοπό, όπως θα έκανε λογικά κάθε  δίποδος δημότης...Υπάρχουν δε και μάρτυρες για το συγκεκριμένο συμβάν...

*Ο άγνωστος φερόμενος ως «δαγκωθείς» μέχρι σήμερα δεν έχει τηλεφωνήσει στον Δήμο για να καταγγείλει αυτοπρόσωπος το συμβάν. 

*Η καταγγελία έγινε για άλλη μια φορά από γυναίκα υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή και απλά άκουσε το συμβάν και απαίτησε την απομάκρυνση του χωρίς όμως να είναι αυτόπτης μάρτυράς της φερόμενης «επίθεσης» του ζώου. 
*Οι δε οδηγοί του βαν της αστικής Πανίδας εξεπλάγησαν όταν έφτασαν για να συλλάβουν τον «δράστη» που και αυτοί τον γνωρίζουν ως άκακο και τρυφερό σκύλο. 


Υπάρχει δε αναφορά σε ένα άλλο δυστυχές περιστατικό με το Καίσαρα!

*Ο Δήμος για άλλη μια φορά προβαίνει σε σύλληψη ενός ζώου χωρίς να εξετάζει τα πραγματικά γεγονότα που του εκθέτουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Πριν ένα χρόνο είχε συμβεί ακριβώς παρόμοιο περιστατικό στο Ηλεκτρικό Σταθμό στο Μοναστηράκι με τον γνωστό σε όλους μας Καίσαρα. Που ο φερόμενος «δαγκωθείς» κακοποιούσε για πολύ ώρα με ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας τον  Καίσαρα, τον οποίο επίσης γρονθοκοπούσε για αρκετή ώρα.. Παρούσα δε ήταν τότε και η Δημοτική Αστυνομία που ούτε σύσταση ούτε σύλληψη για κακοποίηση ζώο έκανε. Απλά μόλις το ζώο αντέδρασε αμυντικά για να σωθεί από τα χέρια του θύτη, ειδοποίησε τον Δήμο για να συλλάβει το θύμα (Καίσαρα).

(Διαβάστε αναλυτικά http://dogw0rld.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5445.html)


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

 

Δήμος Αθηναίων: Αντί να συλλάβει αυτόν που χτύπησε το αδέσποτο, συννέλαβε το ζώο!

Προχθές 27/06/2012 το μεσημέρι μεταξύ 12:45 και 01:00 μμ, στην αρχή της Ερμού και Βουλής όπου ζουν ο Ρουμπης και ο Στρατος, δυο πανέμορφα σκυλιά, τα οποία κατά γενική ομολογία τόσο των εργαζόμενων όσο και των ιδιοκτητών των γύρω καταστημάτων είναι πολύ ήσυχα και φιλικά με όλους, συνέβη όμως το εξής περιστατικό με ένα από αυτά, τον Ρούμπη (αυτόν με το καφέ χρώμα)

Κάποιος άνδρας επικοινώνησε με τον Δήμο Αθηναίων και τους ενημέρωσε ότι τον δάγκωσε ο καφέ σκύλος, ΞΕΧΑΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ατυχία του επίσης ήταν ότι αυτοί που τον είδαν ενημέρωσαν τον Δήμο για το περιστατικό. Αυτό βέβαια δεν απέτρεψε τις υπηρεσίες του Δήμου από το να κολλήσουν στο γράμμα του νόμου και να βρουν μεταφορικό μέσο ώστε να πάνε και να παραλάβουν το ζώο και να το απομακρύνουν αδικαιολόγητα αν και ενημερώθηκαν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Το οποίο πολύ φοβάμαι ότι μεταφέρθηκε ως ότου συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του δήμου στην πανσιόν ιδιώτη κτηνιάτρου που νοικιάζει ο δήμος στην Ανατολική Αττική.

Δυο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω, ότι το συγκεκριμένο άτομο επιτέθηκε πρώτος στον Ρούμπη, με αποτέλεσμα το ζώο προφανώς αιφνιδιασμένο αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Και δεύτερον, ακούγεται ότι άνδρας με παρόμοια χαρακτηριστικά έχει προβεί σε τέτοιες ενέργειες και προς άλλα ζώα πάνω στην πλατεία του Συντάγματος. Φαίνεται ότι ορισμένοι δυστυχώς αρέσκονται στο να ταλαιπωρούν αδέσποτα, γιατί θεωρούν ότι δεν θα τους ενοχλήσει κανείς (κάτι που δυστυχώς ισχύει αναφορικά με τις δημόσιες υπηρεσίες αυτής της πόλης και της χώρας).

Στις 18 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Αρμόδια Επιτροπή του Δήμου για να αποφασίσει για την τύχη του ζώου, παρακαλώ θερμά όπως διαμαρτυρηθείτε στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ότι δεν είναι αποδεκτό από στελέχη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες χωρίς τον ενδελεχή και αμερόληπτο έλεγχο του εκάστοτε συμβάντος.

Επίσης θα πρέπει ο δήμος να επιβεβαιώσει που βρίσκεται και επίσημα το ζώο, για πόσο καιρό θα μείνει εκεί και γιατί έχει μεταφερθεί εφόσον τόσοι άνθρωποι είπαν ότι είναι ήρεμος και ΜΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ, η αυτοάμυνα δεν θεωρείται επιθετικότητα ουτε στους ανθρώπους ουτε στα ζώα.
Διαμαρτυρηθείτε για τις ενέργειες του Δήμου που υποτίθεται προστατεύει τα αδέσποτα αλλά αντί να συλλάβει και να καταγγέιλει το Συνεργείο του Προγράμματος για την Προστασία Αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων, τον δράστη που χτυπάει και προκαλεί τα ζώα, συννέλαβε για άλλη μια φορά τον αδέσποτο ταλαίπωρο Ρούμπη, μόνιμο κάτοικο του κέντρου της Αθήνας.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
 
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΣ - κ. Δ. Κυριακακης
τηλ. 210-748-2222-5
e-mail: pras.perivallon@cityofathens.gr

Τμημα Αστικης Πανιδας (αρμοδια για τα αδεσποτα)
e-mail: astiki.panida@cityofathens.gr

Αρμοδιος Αντιδημαρχος - κ. Αγγελος Αντωνοπουλος
e-mail: ad.prasperivallon@cityofathens.gr
 Φιλοζωική Κίνηση Κέντρου Αθήνας

1 comment:

  1. Σήμερα 7/9, είδα στο Μοναστηράκι το Ρούμπη μαζί με τον κολλητό του φίλο Στράτο.... Χάρηκα Πάρα πολύ.... Συγχαρητήρια για την κινητοποίηση και γιά την προσπάθεια γενικότερα...

    ReplyDelete

Translate