Search This Blog

Monday, October 19, 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Αυτή είναι η απάντηση που έστειλε μαζικά ο Δήμος Ζακυνθίων σχετικά με καταγγελίες για τις φόλες.
Αποδέχεται το γεγονός ότι η ΝΟΜΑΡΧΙΑ σε συνεργασία με τις υποδείξεις του ΔΗΜΟΥ έριξε ποντικοφάρμακο σε ειδικές θήκες για την καταπολέμηση ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ.
Δεν αποδέχεται την πρόθεση ή καμία εμπλοκή του Αντιδημάρχου στο θέμα της εσκεμμένης εξόντωσης των αδέσποτων.

Και η δική μας απάντηση/ερωτηματικά είναι τα ακόλουθα:
" Εφ' όσον όπως αποδέχεστε και εσείς τοποθετήθηκαν ποντικοφάρμακα σε διάφορες περιοχές κατόπιν των υποδείξεων του Αντιδημάρχου & εφόσον υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία επλήγησαν από τις επιλογές σας στη χρήση των ισχυρών φαρμάκων, στη τοποθέτησή τους & στην παντελή έλλειψη -προφανώς από το αποτελέσμα- μέτρων προστασίας τόσο για τη ζωή ζώων όσο και ανθρώπων θα πρέπει ο ΔΗΜΟΣ αλλά και η ΝΟΜΑΡΧΙΑ να:
-διεξάγετε έρευνα για τις ευθύνες που βαραίνουν συνεργάτες / υπαλλήλους σας για το θάνατο αδέσποτων αλλά προστατευόμενων ζώων
-επιβάλλετε τις ανάλογες ποινές
-κατανοήσετε την κοινωνική ευθύνη που φέρετε ως κρατικοί μηχανισμοί στα χέρια των οποίων βρίσκεται η ευζωία & μακροζωία των ζώων αλλά και των ανθρώπων του νησιού.
-αποδεχτείτε το γεγονός ότι εφόσον η καταπολέμηση των τρωκτικών μετατράπη σε σφαγή αδέσποτων ζώων όχι μόνο τη δουλειά

Ελπίζουμε σε συγκεκριμένες απαντήσεις περί ευθυνών για τη θανάτωση των αδέσποτων ζώων είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια & άγνοια του κινδύνου.
**********************
Στις Σάβ., 17/10/09, ο/η Δήμος Ζακυνθίων - Γραφείο Προ έγραψε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ. 2695361301
Fax: 2695361314


Αξιότιμοι,
Θεωρήσαμε, σε μια προσπάθεια, κατευνασμού της έντασης που υπάρχει μεταξύ της κυρίας ( η οποία έχει προσωπική και μόνο αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή, διότι δεν «εξυπηρετείται» από το Δήμο Ζακυνθίων για προσωπικό της θέμα την αρμοδιότητα επίλυσης του οποίου έχει η Πολεοδομία της Νομαρχίας Ζακύνθου), που ισχυρίζεται ότι διαπράχθηκε με ευθύνη του Κου Καπανδρίτη, Αντιδημάρχου Ζακυνθίων , δηλητηριασμός αδέσποτών και μη ζώων θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Πρώτα από όλα για να μην θεωρεί ότι στα μηνύματα που λαμβάνουμε από φιλόζωους απαντάμε με την αδιαφορία μας. Δεύτερον για να μην θεωρεί λανθασμένα ότι η σιωπή μας είναι αποδοχή μιας κατηγορίας που επ’ ουδενί δεν ευσταθεί. Τρίτον διότι καλό θα ήταν ο καθένας να γνωρίζει και τις δύο όψεις του νομίσματος , πριν προβεί σε κατηγορίες άδικες και σε ύφος που δεν αρμόζει σε κάποιον που αγαπά τα ζώα και πρώτα από όλα χαρακτηρίζεται από την ευγένεια των αισθημάτων του.
Ο Δήμος Ζακυνθίων ουδέποτε πραγματοποίησε πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών. Ο Δήμος Ζακυνθίων διαμέσου του Αντιδημάρχου ουδέποτε προχώρησε σε σπορά ποντικοφάρμακου ή άλλου δηλητηρίου δε περιοχές του Δήμου Ζακυνθίων, είτε με δικά του μέσα ή είτε χρησιμοποιώντας συνεργεία του Δήμου. Ο Δήμος Ζακυνθίων έχει στις υπηρεσίες του Δήμου ορισμένο και στον Ο.Ε.Υ. τμήμα το οποίο έχει την αρμοδιότητα για την στήριξη ενεργειών και πολιτικών σε σχέση με τα αδέσποτα. Ο Δήμος Ζακυνθίων αποδεδειγμένα στηρίζει όλες εκείνες τις πράξεις, στο μέτρο που δύναται, για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων. Μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια λειτουργίας τσίρκου, διότι είχε ως μέρος της παράστασης ζώα.
Το πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών το πραγματοποίησε η Νομαρχία Ζακύνθου, μέσω αναδόχου , ο οποίος έχει και την μοναδική ευθύνη για το ποιο φάρμακο χρησιμοποίησε, που το τοποθέτησε , και αν πήρε όλα τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την ασφαλή του τοποθέτηση. Ο κύριος Αντιδήμαρχος το μόνο σφάλμα που πραγματοποίησε ήταν να πιστοποιήσει, με υπόδειξη του Αναδόχου της Νομαρχίας τα μέρη (περιοχές, δρόμους) στους οποίους τοποθέτηση του φαρμάκου, που σύμφωνα με τον Ανάδοχο δεν προκαλεί ζημιά σε άλλα ζώα και ήταν και τοποθετημένα σε ειδική θήκη για την αποφυγή δηλητηρίασης των ανυποψίαστων ζώων.
Αυτή και μόνη αυτή είναι η αλήθεια. Εάν κάποιοι από προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα διαδίδουν ψευδή στοιχεία , τότε αυτοί είναι υπεύθυνοι δηλητηριασμού των συνειδήσεων των ανυποψίαστων ανθρώπων.
Σας παρακαλώ λοιπόν να αναζητήσετε την πραγματική αλήθεια πριν προχωρήσετε και εσείς στη διάδοση ψευδών ειδήσεων, τα οποία διανθίστηκαν με την υπερβολή που «δυστυχώς» μας χαρακτηρίζει όλους.
Σας ευχαριστώ που δεχτήκατε και την δικιά μας άποψη και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Μετά τιμής
Διονύσιος Δ. Ακτύπης
Δήμαρχος Ζακυνθίων

No comments:

Post a Comment

Translate