Search This Blog

Wednesday, August 8, 2012

25 ΣΚΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΑΥΛΟ

SΟS 25 ΣΚΥΛΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΣΤΑΥΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ SOS

 
 
!!!!!!Επείγον!!!!!! Ανάγκη για βοήθεια απο συλλόγους και εθελοντές για φιλοξενίες, τροφές και φάρμακα.
 
 
Υπάρχει μεγάλη και πραγματική άμεση ανάγκη.  Πάνος
 
Στην Κουλούρα Αιγίου, Ελληνοβελγίδα έχει κλείσει σε έναν σταύλο 25 σκυλιά τα οποία είναι χωρίς νερό και φαγητό. Τα σκυλιά είναι αστείρωτα και πιθανόν να υπάρχουν μέσα κουτάβια καθώς και νεκρά ζώα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης νερού και τροφήςΖητείται άμεσα βοήθεια για φιλοξενίες από φιλοζωϊκά σωματεία, εθελοντικές ομάδες, εθελοντές, όπως επίσης βοήθεια σε τροφές και πιθανόν σε φάρμακα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ή περιοχή είναι κατοικημένη και οι γείτονες απειλούν να τα βγάλουν έξω και να τα πυροβολήσουν.
 
Ο φιλοζωϊκός σύλλογος της Ακράτας προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση, όμως αδυνατεί να πάρει όλα τα ζώα καθώς το καταφύγιό που διαθέτει είναι υπερ πλήρες. Σε επαφή που είχε με την Ελληνοβελγίδα λίγες ημέρες πριν, για να την βοηθήσει στο θέμα των στειρώσεων των ζώων, η Ελληνοβελγίδα αρνήθηκε πεισματικά  κάθε βοήθεια και μάλιστα με επιθετική συμπεριφορά προς την πρόεδρο του συλλόγου κα Σοφιανοπούλου. Μετά απο λίγες ημέρες τηλεφώνησε στην κα Σοφιανοπούλου ζητώντας βοήθεια όμως εδώ και 5 ημέρες έχει εξαφανιστεί αφήνωντας τα ζώα κλεισμένα στο σταύλο χωρίς νερό και φαγητό!  Η Ελληνοβελγίδα είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του σταύλου να βάλει μέσα μερικά σκυλιά για 5 ημέρες.  Όμως τα σκυλιά είναι στον χώρο για περισσότερο από έναν μήνα. Στην αρχή πήγαινε κανονικά, στην συνέχεια  δύο με τρείς φορές την εβδομάδα και τώρα έχει εξαφανιστεί. Ο ιδιοκτήτης του σταύλου που βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς οι απειλές απο τους γείτονες και την όχληση που έχει δημιουργηθεί αυξάνονται και η κατάσταση γίνεται εκρηκτική,  ειδοποίησε την πρόεδρο του συλλόγου σήμερα το πρωί λέγοντας πως τα σκυλιά πεθαίνουν αβοήθητα χωρίς νερό και φαγητό. Η κα Σοφιανοπούλου σπεύδει στον σταύλο, ( Ακράτα από Άιγιο απέχουν περίπου 35 χλμ) όμως είναι σίγουρο ότι ο φιλοζωϊκός της Ακράτας αδυνατεί να χειριστεί μόνος του το πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια. Ο Δήμος του Αιγίου με τον οποίο ο σύλλογος ήρθε σε επαφή αδυνατεί επίσης να βοηθήσει καθώς δεν διαθέτει κάποιον χώρο η κυνοκομείο.
 
Η Ελληνοβελγίδα με την μητέρα της, οι οποίες όπως συμπεραίνεται συμπεριφέρονται ως συλλέκτριες, έχουν και στο παρελθόν  δημιουργήσει αντίστοιχα προβλήματα καθώς νοικιάζουν κάποια κτήματα στην ευρύτερη περιοχή, μαζεύουν σκυλιά, τα οποία τοποθετούν στους χώρους που κατά καιρούς έχουν νοικιάσει, κάνουν κάποιες λίγες στειρώσεις και στην συνέχεια καθώς αδυνατούν να στειρώσουν τον πληθυσμό όλων των ζώων που μαζεύουν και να ανταπεξέλθουν σε τροφές και φάρμακα,  τα ζώα  πολλαπλασιάζονται, αρωσταίνουν, η Ελληνοβελγίδα με την μητέρα της  είτε  ευθανατώνουν κάποια από αυτά, είτε επεμβαίνουν οι γείτονες ελευθερώνοντας κάποια, ή πυροβολώντας κάποια άλλα, όπως εγίνε με δύο ντόπερμαν στο παρελθόν. Ο φιλοζωϊκός σύλλογος της Ακράτας στο παρελθόν με παρέμβασή του πήρε 10 σκυλιά τα οποία η Ελληνοβελγίδα επρόκειτο να τα ευθανατώσει, πολλά από τα οποία βρίσκονται ακόμη στο καταφύγιο του.
 
 Υπάρχει πραγματική και μεγάλη ανάγκη για φιλοξενίες για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Το τηλέφωνο της κα Σοφιανοπούλου είναι το 6945704994
 
Πάνος
 

No comments:

Post a Comment

Translate