Search This Blog

Tuesday, November 11, 2008

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΛΙΑ

Αυτο το έλαβα από μέλος της φιλοζωικής της Αγ.Παρασκευής!!


ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΛΙΑ

Η Βάλια, η γλυκιά σκυλίτσα που φρόντιζε ο Σύλλογος Ζωοφίλων Αγ. Παρασκευής, δεν υπάρχει πια. Συνάντησε κι αυτή, την προδιαγεγραμμένη μοίρα όλων των αδέσποτων ζώων που δεν καταφέρνουν να υιοθετηθούν. Αργά ή γρήγορα, όλα τους, καταλήγουν σε ένα θάνατο συνήθως βίαιο και βασανιστικό, μόνο ο τρόπος αλλάζει. Κροτίδα, οξύ, φόλα, αυτοκίνητο, αρρώστια, πυροβολισμός μέχρι και σούβλισμα…

Ο πολιτισμός μας σίγουρα χαρακτηρίζεται από τον «άνθρωπο» αυτόν που χρησιμοποίησε τη Βάλια σαν ζωντανό στόχο. Χαρακτηρίζεται όμως και από τις δεκάδες ΑΝΘΡΩΠΩΝ που προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το ταλαίπωρο ζώο μετά την περιπέτειά του. Δεν αναφέρομαι μόνο σε όσους, συγκλονισμένοι από το γεγονός, κατακλύστηκαν στιγμιαία από αισθήματα φρίκης και οίκτου και ένοιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι, χωρίς ίσως να συνειδητοποιούν ακριβώς το βάρος αυτής της απόφασης.

Αναφέρομαι κυρίως, σε όσους ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αποφάσισαν να βάλουν στη ζωή τους ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα ζώο τυφλό, ακρωτηριασμένο και στα δύο μπροστινά του πόδια, πληγωμένο στο στόμα και το αυτί. Ένα ζώο που, αν τελικά ζούσε, θα είχε ανάγκη από ιδιαίτερες καθημερινές φροντίδες για να φάει, για να κάνει τις ανάγκες του, ακόμα και για να πιει μιά γουλιά νερό. Ένα ζώο απόλυτα εξαρτημένο από το σωτήρα του για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Τι να πει κανείς, αλήθεια, για το μεγαλείο της ψυχής ΑΥΤΩΝ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

Θα ήταν πραγματικά σπουδαίο αν μπορούσε να βρεθεί ο «άνθρωπος» αυτός που σκότωσε τόσο σαδιστικά ένα αθώο πλάσμα, που μόνο αγάπη και τρυφερότητα ένοιωθε για όλους, ακόμα και γι’ αυτόν τον ίδιο, τον φονιά της. Θα μπορούσε, ίσως, να τιμωρηθεί παραδειγματικά και έτσι όλοι μας θα νοιώθαμε ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι.

Και λοιπόν; Το γεγονός δεν θα άλλαζε. Η Βάλια θα ήταν πάλι ακρωτηριασμένη, τυφλή και νεκρή.
Δε θα ήταν πολύ καλύτερο αν μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω; Δε θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν η Βάλια είχε υιοθετηθεί ΤΟ ΠΡΩΙ εκείνης της μέρας, πού έμελλε να είναι η τελευταία χαρούμενη μέρα της ζωής της; Δε θα ήταν υπέροχο αν είχατε πάρει τη Βάλια στο σπίτι σας χαρούμενη κι ευτυχισμένη, αν σας κουνούσε την ουρίτσα της πηδώντας πάνω σας, αν μπορούσε ακόμη να σας κοιτάζει με τα ματάκια της γεμάτα ευγνωμοσύνη; Εσάς ρωτάω. ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ που ήσασταν διατεθειμένοι να υιοθετήσετε τη Βάλια ακρωτηριασμένη και τυφλή. Αν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω, αν μπορούσατε να προλάβετε αυτό το κακό δεν θα το κάνατε χίλιες φορές;

Ε, λοιπόν, ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!! Υιοθετείστε τη Βάλια ΣΗΜΕΡΑ!!! Την ΕΠΟΜΕΝΗ Βάλια. Υιοθετείστε ΣΗΜΕΡΑ το αδέσποτο ζώο που ΑΥΡΙΟ θα έχει την τύχη της Βάλιας. Υιοθετείστε το υγιές και χαρούμενο! Πριν το προλάβει η κροτίδα, η φόλα, το οξύ, το καλααζάρ, το αυτοκίνητο, η σούβλα. Υιοθετείστε το και σώστε το ΣΗΜΕΡΑ! Γιατί ακόμα κι αν βρεθεί ο διεστραμμένος υπεύθυνος για τον θάνατο της Βάλιας, ακόμα κι αν τιμωρηθεί, ακόμα κι αν συναισθανθεί την απανθρωπιά της πράξης του και δεν την επαναλάβει ποτέ, πάντα θα υπάρχει ένα άλλο διεστραμμένο μυαλό, με μια ακόμη πιο διεστραμμένη ιδέα να τον διαδεχθεί. Η ανθρώπινη απανθρωπιά δεν έχει τέλος.

Υπάρχουν πολλά ζωάκια σαν τη Βάλια. Ζωάκια που περιμένουν για μήνες να υιοθετηθούν, που δεν είναι ιδιαίτερα όμορφα, που δεν έχουν την τύχη να θυμίζουν κάποια συγκεκριμένη ράτσα, που δεν είναι άσπρα, μαλλιαρά και μικρόσωμα, που δεν έγιναν διάσημα εξ αιτίας μιας εγκληματικής πράξης εις βάρος τους. Μπορείτε να τα δείτε στο Σύλλογο Ζωοφίλων Αγ. Παρασκευής, στο Σύλλογο Ζωοφίλων της δικής σας περιοχής, σε ζωοφιλικά περιοδικά, σε ιστοσελίδες ή στη γειτονιά σας, να περιφέρονται ψάχνοντας τον επιούσιο στα σκουπίδια σας. Όλα τους, μπορεί να είναι στη θέση της Βάλιας αύριο.

Υιοθετείστε ένα αδέσποτο ζωάκι ΣΗΜΕΡΑ. Αφού είχατε το μεγαλείο ψυχής να διεκδικείτε την υιοθεσία της Βάλιας, ενός ιδιαίτερου και προβληματικού ζώου, υιοθετείστε ένα αδέσποτο στη θέση της. Δώστε του το όνομά της ή το όνομα του Λήο, ώστε να θυμάστε κάθε μέρα ότι καταφέρατε το ακατόρθωτο. Να γυρίσετε το χρόνο πίσω.

2 comments:

  1. Να κάνω μια ερώτηση??
    το ποσό των 5000 ευρώ που είχαν μαζευτεί για την εύρεση του ενόχου... τι έγιναν???
    σε ποιά χέρια βρίσκονται και ποιοί τα διαχειρίζονται????
    εφόσον δεν έχουν γίνει οι κατάληλες ενέργειες για την εύρεση του ενόχου.....

    Αυτά τα χρήματα τελικά που βρίσκονται????

    ReplyDelete
  2. Δεν έχω ιδέα...Από πρώτο χέρι ξέρω ότι τα πρώτα 1000eur θα τα έβαζε απο τη τσέπη της μια κοπέλα φιλοζωη. Τα υπόλοιπα 4.000eur προφανώς -και με κάθε επιφύλαξη- πρέπει να τα "προκήρυξε" η φιλοζωική Αγ. Παρασκευής.

    Πάντως δεν νομίζω ότι πρόκειται για μετρητά που μαζέψαν αλλά για λεφτά που θα δίνονταν σε περίπτωση που έφταναν στα χέρια τους πληροφορίες...

    ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥ
    Αυτό το ξέρει η φιλοζωική της Αγ.ΠΑρασκευής

    ReplyDelete

Translate