Search This Blog

Tuesday, February 10, 2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009 ΑΔΕΣΠΟΤΟΛΟΓΙΟ


Αναδημοσιευοντας τον απολογισμό του adespotologiου για το μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2009 δεν μπορώ παρά να πω απλά και λιτά ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ σε δυο κορίτσια την Κατερίνα και τη Βιβή, τη ψυχή του adespotologio.

Τα κορίτσια με μια μοναδική αφοσίωση, με απίστευτη οργανωτικότητα, με καταπληκτική αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα & υψηλό ήθος οργάνωσαν όχι μόνο το adespotologio και τους εθελοντές του αλλά αποτέλεσαν και τον πυρήνα όπου με αλυσιδωτές "εκρήξεις" γεννήθηκαν κινήσεις πολιτών για τις διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Ετσι οι εθελοντές έμαθαν
* να δουλεύουν στις στέγες και να βοηθάνε με εθελοντική εργασία τα φιλοξενούμενα ζώα τους
* να οργανώνουν αποστολές βοήθειας προς στέγες ή περιοχές για τα αδεσποτά
* να αντιδρούν σε προβληματικές καταστάσεις (πχ στην εγκληματική αδιαφορία των δήμων)
* να καταγράφουν τα αδεσποτάκια και να προωθούν τις αγγελίες για υιοθεσία
* να βοηθούν τα αδέσποτα που έχουν άμεση ανάγκη (πχ χτυπημένα και βαριά άρρωστα)
* να φιλοξενούν τα πιο αδύναμα ζώα (πχ κουτάβια ή υποσιτισμένα)
* να χρησιμοποιούν τη ψηφιακή τεχνολογία ως μέσο ευρείας διάχυσης πληροφορίων
* να βοηθούν ο ένας τον άλλο ώστε ποτέ κανείς να μην αισθάνεται μόνος στην όλη προσπάθεια.
* να ευαισθητοποιούν και να κινητοποιούν το κόσμο δίνοντας το παράδειγμα της δικής τους δράσης και αντίδρασης.

Η μια δράση φέρνει την άλλη .Ετσι εθελοντές κατάφεραν να κάνουν κάτι μοναδικό.
Να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τα αδεσποτάκια πχ
*της στέγης Κορωπίου http://adespotastegiskoropiou.blogspot.com/
*του Θριασίου http://adespotathriasio.blogspot.com/
*του Λαυρίου, στη Πατησίων και όχι μόνο.

Και μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια γνωρίζεις εθελοντές που ανήκουν παντού και πουθενά.Που βοηθούν όλο το κοσμο & μπαίνουν μεσα στις αδεσποτοτριχιτσες, τα αιματα, τα χτυπήματα και όλα αυτά για να δουν ένα σκυλάκι να γιατρεύεται, ένα γατάκι να βρίσκει σπίτι, ένα παιδί ή μια οικογένεια να γίνεται ευτυχισμένη.

ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ.

Κατερίνα,Βιβή συγχαρητήρια.Δωσατε και δίνετε το παράδειγμα σε όλους μας!

***************

Ο Ιανουάριος ήταν ένας ιδιαίτερα πολυάσχολος μήνας με αρκετά καινούρια και μεγάλα θέματα.Το θετικό ήταν οι πολλές υιοθεσίες σε γατάκια. 5 από τα ορφανά σιαμεζάκια μας υιοθετήθηκαν, αν και τα 2 αναγκαστήκαμε να τα πάρουμε πίσω.

Επίσης είχαμε υιοθεσίες σε ενήλικα ζωάκια σε πολύ καλά σπίτια: ο Φοίβος, ο Σισίκος, ο Φρουφρού, η Φεία, ο Σούγκαρ, η Λίλιαν και ο Μογκ ανάμεσά τους.Από μικράκια, υιοθετήθηκε η Λουλού, η Μαφάλντα, ο Μπλου και ο Τρίκυ.Στα σκυλάκια τα πράγματα είναι λιγάκι πιο δύκολα. Μόνο 3 κουταβάκια υιοθετήθηκαν, αλλά επίσης βρήκε σπίτι η Καλομοίρα μας, ενήλικο ζωάκι με πρόβλημα στο πόδι.
Συνεχίζεται η προσπάθειά μας να στειρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γατούλες, ειδικά τώρα που είναι εποχή αναπαραγωγής. Παρόλα αυτά έχουμε ανάγκη για εθελοντές που μπορούν να βοηθήσουν στην περισυλλογή και την μεταφορά τους από και προς το κτηνιατρείο. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει μαζί μας στο adespotakia@gmail.com.

Στειρώθηκαν 4 γατούλες από την περιοχή των Πατησίων, 2 από τον Νέο Κόσμο, 4 από την Κερατέα, και ένας μικρούλης από το Χαλάνδρι.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εδώ, αν και λίγο καθυστερημένο, στην Κατερίνα μας που προσέφερε 4 γατοπαγίδες που είναι απαραίτητες στην προσπάθεια αυτή. Μια κοπέλα που κάνει την θεωρία πράξη και είναι πρόθυμη να βοηθήσει με κάθε τρόπο που μπορεί.
Επίσης, ένα μπράβο στους εθελοντές για την προσπάθειά τους για τις στέγες της Ελευσίνας και του Λαυρίου, ελπίζουμε ότι με την προσφορά τους σε χρόνο και χρήμα θα κάνουν καλύτερες τις συνθήκες για τα σκυλάκια που φιλοξενούνται εκεί.

Ελπιδοφόρο γεγονός ήταν επίσκεψη του σχολείου στην Στέγη Κορωπίου και ο ενθουσιασμός με τον οποίο αντιμετώπισαν τα σκυλάκια.Ευχαριστούμε επίσης το φιλοζωικό ζωματείο Παλαιού Φαλήρου για την φιλική επικοινωνία και την όρεξή τους για συνεργασία, καθώς και, ακόμα για μια φορά, την κυρία Σάμσων από την SAPT.

Γιατί μαζί μπορούμε καλύτερα.

No comments:

Post a Comment

Translate