Search This Blog

Wednesday, February 11, 2009

O ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ.ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΙL ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & MAIL ΣΤΗ DAFNE PETER
seahorse@ath.forthnet.gr

ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!!!!!!! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ!

συντομα θα ανοιξουμε και petition on line!΄
Χριστίνα Λόη, saveileia2@yahoo.gr , 6944860451

***************

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009

Οι ζωόφιλοι πολίτες του Πειραιά αλλά και όλης της Ελλάδας διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, να αποχωρήσει ο Δήμος από τον Σύνδεσμο Περιβάλλοντος ΠΕ.ΣΙ.ΔΑ.Π και από το ΔΙΚΕΠΑΖ -μετά την απώλεια της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. του ανωτέρω φορέα .

Το ΔΙΚΕΠΑΖ αποτελεί το Πρώτο στην Ελλάδα Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που λειτουργεί από το 2003 και έχει 11 μέλη-Δημους: Πειραιάς, Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Χαϊδάρι, Ίλιον, Αγία Βαρβάρα, Πέραμα, Μοσχάτο, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Δραπετσώνα και πραγματοποιεί περισυλλογή αδέσποτων ζώων, κτηνιατρικούς ελέγχους, εμβολιασμούς, στειρώσεις και υιοθεσίες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ως ενεργοί εθελοντές για τα αδέσποτα τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΙΚΕΠΑΖ. Γνωρίζουμε πολύ καλά το ότι όντως θα μπορούσε ήδη να αποτελεί ένα αξιοζήλευτο ΠΡΟΤΥΠΟ Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.

Όμως επίσης γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση είναι παντελώς αψυχολόγητη προερχόμενη το Δήμαρχο κο Φασούλα και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, το κο Βρόντο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ, και παρ όλα αυτά κατάφερε να πάρει μια τόσο βαρύνουσα απόφαση συμπορευόμενος με τις αποφάσεις του προκατόχου του κου Αντωνάτου!

Πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή οπωσδήποτε θα αφήσει εκτεθειμένα τα αδεσποτάκια της πόλης, εφ όσον δεν προβλέπεται & ούτε έχει εγκριθεί ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και το κυριότερο δεν υπάρχει η κατάλληλη κτιριακή υποδομή,. Ο Δήμος και η Νομαρχία Πειραιά ως γνωστό αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και θεωρούμε αδύνατο να ανταπεξέλθουν στο κόστος κατασκευής και συντήρησης καταφυγίου αδέσποτων ζώων στους επόμενους μήνες!

Φήμες,δε, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Ελληνική Κοινωνία καθώς ακούγονται πολλά :
Α. περί χαρακτηρισμού των αδέσποτων ως επικινδύνων με αποτέλεσμα την άμεση ευθανασία τους.
Β. περί καταγραφής των αδέσποτων –για τα οποία ο κάθε Δήμος επιδοτείται- και στη συνέχεια απομάκρυνσής τους από τη πόλη του Πειραιά για να μην ενοχλούνται ορισμένοι εκλεκτοί συμπολίτες μας.
Γ. περί μετακίνησης των αδέσποτων στη Ψιτάλεια, ένα νησί έρημο –χωρίς καμία εγκατάσταση ή πρόβλεψη ούτε για ζώα ούτε για ανθρώπους.

Για τους λόγους αυτούς ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ:
-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΟΛΕΣ ή ΚΟΜΜΕΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΗ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.
-ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΑΣ.
-ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ή ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΑΣ
.

Για τους λόγους αυτούς ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
-ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ τουλάχιστον μέχρι να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ που επικαλείται τώρα ο ΔΗΜΟΣ και τον οποίο απαιτούμε να δούμε εντός των επόμενων ημερών
-Να ενημερώσει άμεσα ο ΔΗΜΟΣ για τα σχέδια του για τα αδέσποτα.
-Να συνεργαστεί ο ΔΗΜΟΣ με τις αρμόδια φιλοζωικά σωματεία ώστε να μπορέσει να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση (ΚΑΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ).

Εμείς δεν θα αφήσουμε κανένα να δράσει ανεξέλεγκτα για άλλη μια φορά εις βάρος των αδέσποτων ζώων. Μαζεύουμε υπογραφές, έχουμε ήδη τη σύμφωνη γνώμη χιλιάδων πολιτών ενώ σε περίπτωση εγκατάλειψης των αδέσποτων από την πλευρά των υπεύθυνων-ανεύθυνων δήμων θα προβούμε σε νομικές δράσεις και θα απαιτήσουμε παρέμβαση ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ!
ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.
ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ!

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
DAFNI PETER 6976963322
seahorse@ath.forthnet.gr
Σοφια Χαλκια 6974026796


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΔΗΜΟΥ
Αντιδήμαρχος κος Βροντος……2104196030. perivallo@pireasnet.gr
Δήμαρχος κος Φασούλας…… 2104194000,
mayor@pireasnet.gr, gram_dim@pireasnet.gr
mailto: dioikisi@pireasnet.gr, Webmaster@pireasnet.gr, proedros@pireasnet.gr, typos@pireasnet.gr
κος Ελευθερόγλου:2104194800

No comments:

Post a Comment

Translate