Search This Blog

Wednesday, March 11, 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Προς: Δήμαρχο Ελευσίνα, Αμπατζόγλου Γεώργιο grdim@elefsina.gr, grd@elefsina.gr
Γραφείο Τύπου Δήμου Ελευσίνας, grtypou@elefsina.gr
Πρόεδρο Δημ.Συμβουλίου, Αγριμάκη Βασίλειο, ds@elefsina.gr
(για να κοινοποιηθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους)
Αντιδήμαρχο σε θέματα Περιβάλλοντος, κο Τσουκαλά

Αγαπητέ κε Δήμαρχε,

Εδώ και αρκετό καιρό οι πολίτες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η πρόβλεψη,η επιβολή της νομοθεσίας και κυρώσεων αλλά και οι παροχές του Ελληνικού Κράτους προς τα αδέσποτα είναι ελλειπείς ενώ εγκαταστάσεις περίθαλψης ζώων είναι ελάχιστες και ανεπαρκείς. Εχουμε συνειδητοποιήσει ότι τα αδέσποτα έχουν μείνει για πάρα πολύ καιρό εκτεθειμένα σε κακοποιήσεις απίστευτης αγριότητας, σε φόλες που αποτελούν ένα καθημερινό μέσο εξόντωσης των ζώων συντροφιάς, σε συμπεριφορές απαράδεκτες και αχαρακτήριστες που αμαυρώνουν την ανθρωπιά και το επίπεδο της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Ελευσίνας με το Ζωοφιλικό Σύλλογο υλοποιεί εδώ και μερικά χρόνια , από όσο γνωρίζουμε, ένα αξιόλογο έργο που τιμά το Δήμο σας και το Σύλλογο. Στην ίδια προσπάθεια συνδράμουμε και εμείς. Δεκάδες πολίτες - ενεργοί εθελοντές έχουν ήδη εμπλακεί σε περισυλλογή & περίθαλψη ζώων, ενώ σε μερικά αδεσποτάκια βρήκαμε ήδη εξαιρετικές οικογένειες που αποτελούν ένα λαμπρό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας μας.

Εκατοντάδες επίσης άνθρωποι έχουν συμβάλλει στην υποστήριξη του Ζωοφιλικού προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης (τροφές, φάρμακα, κολλάρα, κουβερτάκια) ενώ το τελευταίο μήνα έγινε μια τεράστια κινητοποίση από εθελοντές ,για να βελτιωθούν και οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο "καταφύγιο" . 'Ετσι με προσωπικά έξοδα, εθελοντές και πάλι, έστειλαν σπιτάκια είτε πλαστικά είτε ειδικές ξύλινες κατασκευές ενώ συνεισέφεραν και με αρκετές ώρες προσωπικής εργασίας και κόπου για την σωστή καταγραφή των ζώων & του ιστορικού τους, καθαρισμού τόσο των ζώων όσο και των εγκαταστάσεων, μεταφορά τους σε κτηνιάτρους ή για υιοθεσίες, προσπάθεια διάδωσης του έργου του Ζωοφιλικου και , κατ επέκταση του Δήμου, καθώς και των ζώων προς υιοθεσία (καθώς τα μέσα ψηφιακής τεχνολογίας πλέον είναι στη διάθεση των αδέσποτων φίλων μας).

Οι φίλοι εθελοντές του Ζωοφιλικού Συλλόγου Ελευσίνας ανέρχονται μέχρι σήμερα στα 2.100 μέλη ενώ χιλιάδες ακόμα άτομα παρακολουθούν την εξέλιξη & την πορεία της όλης προσπάθειας.Ολη αυτή η προσπάθεια υποστηρίζεται από 2 site που είναι αποκλειστικά για την Ελευσίνα ενώ όλοι οι πολίτες/ομάδες εθελοντών/ φιλοζωικές /σωματεία αποτελούν πλέον μια παρέα/γροθιά που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελευσίνα και ενημερώνει ευρέως την Ελληνική Κοινωνία καθώς και τα ΜΜΕ.

Κάνοντας αυτή την αναφορά, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Ελευσίνας δεν έχει ακόμα θέσει προς συζήτηση, ψήφιση, έγκριση τα απαραίτητα προγράμματα για το νέο έτος 2009 , για τα ζώα του καταφυγίου και για όσα είναι στους δρόμους και δεν έχουν στειρωθεί .Αναφέρομαι αρχικά στην έγκριση του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ, ένα πολύ μικρό σε σχέση με το θέμα των αδέσποτων πρόγραμμα το οποίο ακόμα δεν έχετε θέσει στο τραπέζι συζητήσεών σας.

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ?
Εως σήμερα παρουσιάσατε ένα πρόσωπο με ενδιαφέρον για τα αδέσποτα παρά το μικρό εύρος δραστηριοτήτων σας.
Να υποθέσουμε ότι δεν θα εγκριθεί το εν λόγω πρόγραμμα όπως και όποιο άλλο πρόγραμμα προβλέπεται και παρέχεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης?
Να υποθέσουμε ότι δεν σας ενδιάφερει πλέον το θέμα των αδέσποτων και ότι θα πέσουν τα ζώα πάλι θύματα της δικής μας/σας αναλγησίας και αργοπορίας?

Επειδή ο κόσμος της Ελευσίνας, της Αττικής και όλης της Ελλάδας παρακολουθεί ενεργά το θέμα, περιμένουμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να τις αναλάβετε άμεσα όπως εξ άλλου ορίζει ο Νόμος και οι γραμμές πλεύσης που έχει θέσει το Υπουργείο. Περιμένουμε εως το τέλος της άλλης εβδομάδας να έχει εγκριθεί το Πρόγραμμα και να προχωρήσει η βοήθεια προς τα αδεσποτάκια.

Επίσης περιμένουμε να μας ενημερώσετε για το τι ακόμα προτίθεστε να κάνετε για τα αδεσποτάκια σε σχέση με το χώρο περίθαλψης / παραμονής τους. Ζητάμε ακόμα να προχωρήσουν οι εργασίες στο ¨"καταφύγιο" 'ετσι ώστε με μερικούς τοίχους κι ένα στέγαστρο να προστατευτούν τα ζώα από τις καιρικές συνθήκες ενώ να γίνει κάποια πρόβλεψη για υπάλληλους για τη περίθαλψη ή περιποίηση των ζώων, πρόβλεψη για τη σίτισή των ζώων κλπ.

Τέλος σημαντική είναι η ποιοτική διαχείριση του θέματος των αδέσποτων που πρέπει να είναι το αντικείμενο μιας διαρκούς επιτροπής, η οποία θα συνεδριάζει σε τακτική βάση, θα σχεδιαζει , υλοποιεί και ελεγχει τις σχετικές δραστηριότητες σε Δημοτικό επίπεδο.

Δυστυχώς ο χρόνος τρέχει για τα αδεσποτάκια και θα περιμένουμε μια άμεση απάντησή σας το αργότερο μέχρι τη Παρασκευή 13/03/2009 ώστε να γνωρίζουμε πλέον όλοι οι πολίτες πως θα κινηθούμε ώστε να διασφαλίσουμε τα ζώα της Ελευσίνας και όχι μόνο.

Μετά τιμής

ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (2.100 ΜΕΛΗ)

ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ (9.000 ΜΕΛΗ)
ADESPOTOLOGIO, ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
ADESPOTO.GR
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ (ΚΑΖ)
Πολίτες City of Elefsina (780 άτομα)
Πολίτε Eleusis (Elefsina) (1700 ατομα)

Επικοινωνία με Χριστίνα Λόη, 6944860451, christina_loh_1972@yahoo.gr

No comments:

Post a Comment

Translate