Search This Blog

Sunday, April 26, 2009

Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΤΙΣ 26/04








Αλλη μια εξόρμηση εθελοντών στη Κερατέα στις 26/04/2009.

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:
Αλέξανδρος,Κάρα,Κώστας,Λευτέρης,Μαριβη,Μίνα,Σίφης,Στέφανος,Χριστίνα.

Με ελάχιστες ώρες δουλειάς καταφέραμε να καθαρίσουμε τους χώρους των ζώων, ταίσαμε & φροντίσαμε τα αδεσποτάκια της στέγης της Κερατέας.

Σημαντική η προσπάθεια και του Σίφη που τον "κλείσαμε" σε ένα κλουβί με τα 2 chow chow από την "εκστρατεία" στα Δερβενοχώρια προκειμένου να κοινωνικοποιήσει το ένα εξ αυτών! Και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό!!!

****************************
Μη ξεχνάμε ότι οι εξορμήσεις αυτές έχουν πολλαπλούς σκοπούς
α. την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τροφές , φάρμακα, σπιτάκια).
Αυτές οι στέγες έχουν τεράστιες ανάγκες καθώς προστατεύουν πάνω από 100 ζώα και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ενα σακί τροφή, αμπούλες, κολλάρα είναι μερικά από τα είδη που -ανέξοδα για εμάς- μπορούν να ανακουφίσουν τα αδεσποτάκια

β. την εθελοντική εργασία στους χώρους της στέγης.
Η βοήθεια στον ευπρεπισμό της κάθε στέγης είναι ουσιαστική. Η καταγραφή, η καθαριότητα αλλά και η κοινωνικοποίηση των ζώων αποτελούν βασικά "ατού" για το μέλλον των ζώων για να καταφέρουν να βρούν κάποτε ένα σπιτικό.

γ. την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Οι εξορμήσεις αυτές έχουν ως στόχο να φέρουν κοντά στα ζώα πολίτες που ψάχνουν ένα τρόπο να βοηθήσουν συστηματικά. Ταυτόχρονο όμως θέτοντας το παράδειγμα ενημερώνουν, προβληματίζουν και κινητοποιούν την ελληνική κοινωνία που έχει άγνοια στο θέμα διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.
Ελπίζουμε να σας δούμε λοιπόν σύντομα σε μια από τις επερχόμενες εξορμήσεις μας!

No comments:

Post a Comment

Translate