Search This Blog

Thursday, July 16, 2009

ΕΜΕΙΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ 3 ΣΚΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΠΠΑΖΑΘ
http://adespotathriasio.blogspot.com/2009/07/blog-post_1872.html
ΕΜΕΙΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΛΕΤΕ!

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΟΜΩΣ!
ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ
***************************************
Προς
1) Νομάρχη Θεσσαλονίκης κο Ψωμιάδη, http://www.nath.gr/default.aspx?page=17
***********
2) Δημαρχο Καλαμαριάς κο Τακη Οικονομίδη dimarxos1@kalamaria.gr, dimarxos2@kalamaria.gr
3)Αντιδήμαρχο Kαθαριότητας και Πρασίνου, tsapakidou@kalamaria.gr
4)Αντιδήμαρχο Παιδείας ,paideias@kalamaria.gr
5)κοιν: ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
2310 438.941 φαΞ**************
6)ΜΜΕ
***************
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης info@minagric.gr
Υπουργό κο Χατζηγάκη
Υφυπουργό κο Κιλτίδη

Καλή σας μέρα.

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την περίπτωση της άτοπης διαχείρισης από πλευράς του Δήμου & των αρμόδιων υπηρεσιών σας , 3 αδέσποτων ζώων τα οποία έχετε περισυλλέξει & τα οποία έχετε προγραμματίσει να θανατώσετε .

Συγκεκριμένα ο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. (Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης - το ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ πρόγραμμα 11 δήμων της Αν. Θεσσαλονίκης) περισυνέλεξε τα 3 ζώα μετά από απλές δηλώσεις πολιτών & τα έκρινε χωρίς δεύτερη σκέψη επικίνδυνα με αποτέλεσμα να έχει προγραμματιστεί όπως μάθαμε η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ παρότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ για να τα γλιτώσουν!

Με συνεχείς επιστολές σωματείων της πόλης έχει κληθεί ο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. να κοινοποιήσει τα αυτονόητα
α) από ποιους Δήμους περισυνελλέχθησαν τα εν λόγω ζώα
β) με ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ κρίθηκαν επικίνδυνα (και υπενθυμίζουμε ότι ο Ν.3170/2003, άρθρο 1γ ορίζει: "Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς που εκδηλώνει απρόκλητα έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο και τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται")
γ)γιατί δεν αποδεσμεύουν τα ζώα αφού αυτά έχουν βρει οικογένειες να τα υιοθετήσουν!

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ καθώς οι απαίδευτοι συμπολίτες μας απαιτούν να κακοποιούν, να καταδιώκουν, να ενοχλούν τα αδεσποτάκια της πόλης χωρίς αυτά ποτέ να αντιδρούν!

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας απέναντι στα ζώα με τα οποία ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να συμβιώσουν στην ίδια πόλη. Δυστυχώς η έλλειψη παιδείας & ευαισθησίας οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές, σε κακοποιήσεις, σε βασανισμούς απίστευτης αγριότητας τους οποίους εμείς ως σωματεία και εθελοντές αντιμετωπίζουμε καθημερινώς!

Θεωρούμε όμως απαράδεκτη και τη συμπεριφορά της πολιτείας η οποία καταφεύγει στις εύκολες λύσεις προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών της & να απαλλαγεί οριστικά με μια θανάσιμη ένεση & ένα κλίβανο από τρία ζώα τα οποία ζήτησαν μια αξιοπρεπή ζωή δίπλα στους ανθρώπους.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. που αρνείται να συνεργαστεί με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής που παλεύουν επί μήνες για τη σωτηρία των τριών αυτών ζώων.

Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι σε μια χιλιετία πολιτισμού, νέων μουσείων, μετρό, μεγαλεπίβολων έργων, ατελείωτων οδικών δικτύων, πολυόροφων κτιρίων, ένας ΔΗΜΟΣ καταφεύγει να ΘΑΝΑΤΩΝΕΙ τα ζώα απλά γιατί αδυνατεί να εκπαιδεύσει τους πολίτες του.

Περιμένουμε να λάβετε μέτρα και να θέσετε στη προστασία των φιλοζωικών αλλά και των νέων ανάδοχων οικογενειών τα 3 αυτά σκυλιά τα οποία παρεπιπτόντως ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Αντιθέτως ειναι κατατρομαγμένα, αφόρητα ταλαιπωρημένα & δείγματα της ανθρώπινης-απάνθρωπης συμπεριφοράς μας.

Χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα έχουν ενημερωθεί και απαιτούν να φερθείτε στα ζώα με την ευαισθησία & ανθρωπιά που φαίνεται να έχουμε όλοι χάσει.

Περιμένουμε κατεπειγόντως ενημέρωσή σας

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (2.500μελη)
ADESPOTOLOGIO

(επικοινωνία: Χριστίνα Λόη, 6944860451, christina_loh_1972@yahoo.gr)

No comments:

Post a Comment

Translate