Search This Blog

Friday, September 11, 2009

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟΥ

ενημερωση
Αγαπητοί φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα απο μια κινητοποιήση που κράτησε από το πρωί το σκυλί μεταφέρθηκε πριν από μιάμισυ ώρα περίπου στην Φιλοζωϊκή εταιρεία του Κορωπίου. Του έγινε ακτινογραφία, διαγνώσθηκε σπάσιμο στην λεκάνη. Θα ακινητοποιηθεί για 20 ημέρες περίπου, θα λάβει φαρμακευτική αγωγή και θα γίνει καλά. Αν κάποιος βρεθεί να το υιοθετήσει θα είναι καλό, διαφορετικά θα εμπανενταχθεί στον χώρο του. Τα έξοδα της θεραπεία του έχει αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου..

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσπάθησαν στην διάσωση του ζώου.

Κατ΄αρχήν την συνάδελφο Νατάσα Μορολόγου που παρατήρησε το ζώο και του έδωσε φαγητο και νερό στο σημείο που ήταν πεσμένο χθές, δεν έφυγε όπως έκανε ο ασυνείδητος οδηγός που το χτύπησε και όλοι όσοι είδαν το ζώο και απλά προσπέρασαν φεύγοντας, και μας ειδοποίησε σήμερα το πρωί. Αν δεν υπήρχε η Νατάσα σε εκείνο το σημειο, το ζώο ίσως να ήταν ακόμη εκεί.... μέσα στην βροχή.

Την Χριστίνα την Λόη που κινητοποιήθηκε άμεσα, βρήκε τηλέφωνα του δήμου αμαρούσιου, μίλησε μαζί τους, που απο την δική της προώθηση του e-mail βρέθηκε ο εθελοντής που μετέφερε το σκυλί.

Το εθελοντή Γιώργο Μάρκου που κινητοποιήθηκε άμεσα πήρε άδεια από την δουλειά του και μετέφερε το ζώο.

Τον Δημο Αμαρουσίου και τον κο Καμπάνη από τον Δημο, που ανέλαβε τα έξοδα της θεραπείας του ζώου και ήρθε σε άμεση επαφη με τους κτηνιάτρους που μεταφέρθηκε το ζώο.
Όλων η προσπάθειες και ενέργειες ήταν κρίσιμες!

Ακόμη να ευχαριστήσουμε την Σοφία Παντάλη για το άμεσο ενδιαφέρον της και την προθυμία της να βοηθήσει, την κα Λέρτα και το Φιλοζωϊκό Χαλανδρίου που έδειξε αμέσως την ίδια προθυμία για να βοηθήσουν, την κυρία Λίανα Κωνσταντινου που επίσης προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει, τον κο Πάνο με το βαν που με πήρε τηλ και προθυμοποιήθηκε επίσης να μεταφέρει το ζώο και όλους όσους στείλατε e-mail ή πήρατε τηλεφωνο (και θα πρέπει να πω ότι ήταν αρκετοί) για να βοηθήσετε όπως μπορούσε ο καθένας.

Ο εθελοντής που μετέφερε το σκυλί (όπως και η Νατάσα Μορολόγου) με ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο και γλυκύτατο πλάσμα.
Ευχαριστούμε όλους.

Θα σας ενημερώσουμε για την πορεία του ζώου στην συνέχεια
Πάνος Καφφές
*******************************************************
Καλημέρα σε όλους

Πρίν από λίγο με ενημέρωσε συνάδελφος φιλόζωη, ότι εχθές το βράδυ στις 10:00 στην είσοδο του parking που είναι στην πίσω πλευρά των κτιρίων της HELEXPO επί της Κηφισίας κοντά στο GOLDEN HALL βρήκε ημίαιμο λυκόσκυλο μεγαλόσωμο χτυπημένο απο αυτοκίνητο. Το σκυλί δεν μπορούσε να κουνηθεί από την μέση και κάτω και να πατήσει τα πίσω του πόδια.

Το σκυλί είναι πολύ φιλικό, του έδωσε κονσέρβα και έφαγε (έτρωγε με το πλάι ξαπλωμένο καθώς δεν μπορούσε να κουνηθεί) και του πήγε και νερό.
Δεν μπορούσε να το μεταφέρει μόνης της, καθώς το σκυλί είναι μεγαλόσωμο και ο φύλακας εκεί της επιβεβαίωσε ότι το χτύπησε αυτοκίνητο.
Της είπε, ότι έχουν ενημερώσει κάποιον φιλοζωϊκό σύλλογο και ότι θα πάει να το πάρει την ερχόμενη Πέμπτη.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αλήθεια το τελευταίο, όμως απο την εμπειρία μας θεωρούμε ότι το σκυλί πρέπει να βοηθηθεί και να μεταφερθεί σε κτηνίατρο άμεσα. Στον χώρο είδε ότι υπάρχουν άλλα δύο σκυλιά πολύ φιλικά και σε πολύ καλή κατάσταση.

Λόγω δουλειάς δεν έχω την δυνατότητα να πάω εκεί.
Μπορεί κάποιος ή κάποιοι να βοηθήσουν και να πάνε εκεί;
Πάνοςτο τηλ. μου για όσους δεν το έχουν είναι 6972664033, panoskaffes@yahoo.gr

No comments:

Post a Comment

Translate