Search This Blog

Wednesday, October 14, 2009

ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


















Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας ιδρύθηκε το 2003 και απαρτίζεται από 85 μέλη, ενώ οι αναγνώστες και εθελοντές με δράση στο internet ανέρχονται στους 2.700 μέχρι σήμερα. Το στοιχείο που μας ενώνει όλους είναι ο κοινός αγώνας για την εξασφάλιση της ευζωίας και της μακροζωίας των αδέσποτων της πόλης μας.















ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

• Στειρώσεις
• Εμβολιασμοί
• Ιατρική περίθαλψη (χειρουργεία, χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής στα άρρωστα)
• Φιλοξενία
• Ενημέρωση
• Πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα τα αδέσποτα
& στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών


ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: H ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Για αποφυγή ταλαιπωρίας των ζώων με άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και για δυνατότητα επιτήρησης της ευζωίας των αδέσποτών μας, προτιμούμε οικογένειες μέσα στην Αττική, χωρίς να αποκλείονται οικογένειες και από άλλες πόλεις της Ελλάδας.




















TO ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Μέσα σε αυτά τα χρόνια δράσης του συλλόγου μας, έχουμε περιθάλψει περισσότερα από 500 άσχημα κακοποιημένα και βαριά άρρωστα σκυλάκια, ενώ πολλά έχουν δοθεί προς υιοθεσία και έχουν βρει την αγάπη σε εξαιρετικές οικογένειες .
Στην παρούσα φάση, υπό την επίβλεψη και την προστασία του Συλλόγου, βρίσκονται περίπου 100 σκυλιά (φιλοξενούμενα ή στους δρόμους της Ελευσίνας), τα οποία έχουν ξεπεράσει πολλά προβλήματα και κινδύνους χάρη στην άμεση ανταπόκριση του Συλλόγου & των εθελοντών του.
















ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Καθημερινά καλούμαστε να αναλάβουμε νέα περιστατικά χτυπημένων και άρρωστων ζώων, συναντάμε εικόνες φρίκης. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με μαζικές δηλητηριάσεις ζώων από φόλες και με τις πιο ακραίες ιστορίες βίας και κακοποιήσεων. Πόροι δεν υπάρχουν και αγωνιούμε αν θα καταφέρουμε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για να σωθούν τόσα ζώα που εξαρτώνται από εμάς.
Παρ’ όλες αυτές τις αντιξοότητες, συνεχίζουμε το έργο μας.
Γιατί κάθε φορά που βρίσκεται μια καλή οικογένεια για ένα κακοποιημένο ζωάκι, εμείς βρίσκουμε δύναμη να σώσουμε κι άλλα. Κάθε φορά που πετυχαίνει ένα χειρουργείο και σώζεται η ζωή ενός άρρωστου ζώου, εμείς ξεχνάμε τον προσωπικό μας κόπο και βρίσκουμε κουράγιο να παλέψουμε κι άλλο. Κάθε φορά που βρίσκονται άνθρωποι που θέλουν να συμμετέχουν και να ενισχύσουν το έργο μας, εμείς ανασυγκροτούμε τις ελπίδες μας και αισθανόμαστε ότι έχουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα. Γιατί όταν υπάρχει συμμετοχή, τα αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται!

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ
Κατά καιρούς οι τροφές λιγοστεύουν επικίνδυνα, καθώς δεν υπάρχουν σταθεροί πόροι ούτε για αυτές, αλλά ούτε και για τα φάρμακα και τις θεραπείες που είναι απαραίτητα για τη σωστή περίθαλψη των ζώων. Ο Σύλλογος στηρίζεται πάρα πολύ στην προσωπική συνεισφορά των μελών και των εθελοντών του, για να καλύπτει με όποιο τρόπο δύναται τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των ζώων.







ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ!
















Συνεισφέροντας ατομικά

Και η παραμικρή συνεισφορά κάνει διαφορά όταν πρόκειται για τα ζώα που έχουν την ανάγκη μας. Μπορείτε να προσφέρετε: Φάρμακα, τροφές, αντιπαρασιτικά ή χρήματα. Ακόμα και ένα κουτί φάρμακα, μπορεί να σώσει ένα σκυλάκι!

Χορηγώντας ως εταιρία ή οργανισμός

Αν ανήκετε στο δυναμικό μιας εταιρίας ή οργανισμού που επιθυμεί να χορηγήσει στο Ζωοφιλικό Σύλλογο Ελευσίνας και να βοηθήσει το δύσκολο, αλλά πολύτιμο έργο του.

Ως εθελοντής
Οι εθελοντές προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στο Σύλλογο. Μπορείτε να συμμετέχετε στο έργο μας προσφέροντας εθελοντική βοήθεια (μεταφορά ζώων στον κτηνίατρο, προσωρινή φιλοξενία ζώων, καταγραφή ζώων, βοήθεια στην καθημερινή σίτιση κ.α.). Ακόμα και αν σας φαίνεται λίγο, είναι εξίσου σημαντικό!

Η συμμετοχή σας κάνει τη διαφορά!
Για οποιοδήποτε από τα παραπάνω ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Λίλα Αθανασιάδη στο τηλ.: 6972268514 ή
με τη Χριστίνα Λόη στο τηλ.: 6944860451


Ενημερώστε μας για τον τομέα στον οποίο θέλετε να προσφέρετε και θα σας καθοδηγήσουμε ανάλογα. Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.

No comments:

Post a Comment

Translate